Cum sa-ti mobilezi profitabil apartamentul

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Imobiliare

Cu un buget de maximum 5.000 de euro poti mobila un apartament cu 3 camere daca apelezi la un anumit retailer de mobila, dar poti sa economisesti jumatate din aceasta suma daca apelezi la altul, noteaza Adevarul. Concurenta pe piata mobilei devine din ce in ce mai acerba, odata cu intrarea gigantului suedez IKEA, lucru ce nu poate fi decat in folosul consumatorilor. Gamele sunt din ce in ce mai diversificate, si la fel si preturile. Daca intentionati sa va mobilati casa sau doar una dintre incaperi, cel mai bine ar fi sa faceti un tur al principalelor centre de mobilier din Capitala, dotati cu un pix si un carnetel in care sa va notati preturile produselor care va fac cu ochiul. Asta pentru a vedea de unde va puteti achizitiona produsul la cel mai avantajos pret.

Veti fi surprinsi sa constatati ca la produse de calitate similara preturile oscileaza. Desi acest tur de analiza a pietei poate dura cateva zile, in final veti fi multumiti ca veti reusi sa economisiti o suma consistenta. Este ceea ce am incercat noi sa facem, luand ca puncte de reper produse relativ similare existente in ofertele a trei centre de referinta de pe piata bucuresteana: Mobexpert, Tamilia si noul intrat, magazinul suedezilor de la IKEA.

Avem la dispozitie un buget mediu de 5.000 de euro, cu care trebuie sa mobilam o camera de zi, un dormitor matrimonial, dar si unul pentru copii, si, nu in ultimul rand, o bucatarie. Daca suma de 5.000 de euro necesara pentru mobilarea acestor incaperi va pare una relativ mica, veti fi surprinsi sa aflati ca piata s-a dezvoltat atat de mult, astfel incat suma pe care trebuie sa o aveti pentru aceasta operatiune poate fi redusa la jumatate. Si asta pentru ca oferta este atat de variata, incat aveti de unde alege produse de calitate la preturi avantajoase.

Dupa ce am insumat preturile produselor pe care le puteti gasi in unul dintre cele trei centre analizate, concluzia a fost una singura: per total, cel mai ieftin este sa cumparati de la IKEA. Trebuie insa sa mai aveti rabdare pana la deschiderea magazinului. Astfel, la IKEA, totalul cumparaturilor a ajuns la suma de aproximativ 2.307 de euro, la Tamilia - 3.841 euro, iar la Mobexpert - 4.135 de euro. La o prima vedere, reiese ca magazinele celui mai mare retailer international de mobila - IKEA - revolutioneaza, ca peste tot in lume, industria de profil.

Daca sunteti dispusi sa renuntati la moftul cumpararii unei mobile care sa poarte sigla unui producator de renume puteti alege centrul de mobila Tamilia, situat in zona Ghencea din Capitala. Produse de calitate, dar la preturi ceva mai mari gasiti la Mobexpert. In acest caz trebuie sa dispuneti si de cel mai ridicat buget.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: