Preturile apartamentelor au crescut artificial pe fondul aderarii la UE

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Imobiliare

Preturile la apartamentele vechi, afisate in diferite publicatii, nu sunt relevante deoarece numerosi proprietari au umflat artificial valoarea caselor din noiembrie 2006, pe fondul aderarii la Uniunea Europeana, a precizat reprezentantul companiei DTZ Echinox, Alexandru Bursuc. Preturile la apartamentele vechi pe hartie au crescut cu 3%, pana in prezent, insa cel real este cu pana la 0,5% mai mic decat pretul practicat, intrucat multi proprietari reduc pretul in momentul negocierii, a explicat reprezentantul companiei DTZ Echinox.

Analistii companiei Regatta considera ca aderarea Romaniei a condus la o scumpire artificiala a apartamentelor  rezidentiale, alimentata de aderarea Romaniei, scumpirea materialelor de constructie si a salariilor din acest sector. Potrivit analistilor companiei, cele mai cautate sunt garsonierele si apartamentele, acestea avand un pret relativ mai mic per ansamblu.

Numai in 2006, nivelul preturilor la apartamentele rezidentiale a crescut cu circa 30%. Cea mai solicitata zona este nordul capitalei, unde un metru patrat se vinde cu circa 1.200 euro, plus TVA (Pipera, zona 2 Cocosi, Soseaua Bucuresti-Targoviste).

Cei mai multi cumparatori de locuinte in ansamblurile rezidentiale au un salariu de peste 600 - 700 euro de persoana, o varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani si prefera garsonierele si apartamentele cu doua camere. Jumatate dintre acestia apeleaza la un credit bancar, au mai spus analistii companiei Regatta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: