Reclama inselatoare la Alpha Bank

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Media

De cateva saptamani, la televizor ruleaza o reclama cu pinguini in care ni se spune ca daca luam un credit pentru locuinta de la Alpha Bank primim si un cadou in valoare de 20.000 de euro. Despre ce cadou o fi vorba? Un credit suplimentar pentru echiparea locuintei sau, mai degraba, o tombola cu premiul respectiv pentru unul dintre clientii bancii? Nu stim exact din reclama bancii, noteaza Ghiseul Bancar.

Nu ni se spune "ati putea primi, prin tragere la sorti, un cadou de 20.000 de euro" sau, si mai corect "un singur client va primi cadou 20.000 de euro", ci tuturor celor care vizioneaza reclama li se promite atat un credit, cat si banii respectivi.

Evident, o reclama inselatoare. Dar nu exista si celebrele stelute? Ba da, exista, dar nu ca sa precizeze ca e vorba de un singur premiu, prin tragere la sorti, ci sa-i anunte, pe cei care au privire de vultur, ca este vorba de o campanie promotionala, al carei regulament poate fi consultat pe site-ul bancii.

In regulamentul respectiv, se precizeaza, intr-adevar, ca "premiile concursului" este de fapt unul singur, constand in doua vouchere, unul de 15.000 de euro ce poate fi utilizat pentru a cumpara mobila de la Mobexpert, iar celalalt voucher, de 5.000 de euro, pentru a cumpara produse electrocasnice de la Domo.

Iar in final se mai spune ca "cele doua premii vor fi acordate unei singure persoane", mai precis unul dintre cei care si-a facut, in perioda 20 februarie-15 aprilie, un credit pentru locuinta la Alpha Bank.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: