Spaga la un examen - de la 50 la 1.500 de euro

Data publicarii: 06-03-2007 | HR/Cariere

Ca sa treci un examen, pentru care nu ai chef sa inveti sau la care vrei nota mare, la medicina, trebuie sa scoti din buzunar intre 200 si 1.500 de euro. Si viitorii avocati si juristi pot sa stea linistiti la examene daca au 300 de euro disponibili. Ceva mai ieftin este un examen in domeniul tehnic - intre 50 si 300 de euro, in timp ce economistii platesc pana la 200 de euro pentru un examen. In domeniul stiintelor umaniste, preturile deja nu se mai calculeaza in euro, ci in lei: de la 40 la 700 RON, noteaza Gandul.

Iar daca o grupa intreaga de studenti cade de acord cu profesorul, examenul e ieftin ca braga: pana la 40 lei. Acesta este topul pe care cei de la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania l-au publicat ieri, in urma unor discutii informale cu studentii din toata tara. UNSR spera, in acest mod, ca MEC si universitatile sa se aplece cu mai multa atentie asupra acestui fenomen. "E un lucru stiut, nu le-am comunicat nimic nou. Doar se fac ca nu stiu. Nu am intalnit in nici un centru universitar un student care sa nu fi auzit de examene cumparate", a declarat Gabriel Petrea, presedintele UNSR.

In urmatoarele saptamani, UNSR va realiza un documentar si despre tipul profesorului care primeste bani, dar si despre metodele de copiat la examene. Pana la aflarea tuturor concluziilor, nu ne ramane decat sa ne confruntam cu o intrebare ingrijoratoare: pe ce maini vom cadea, in viitor, cand vom merge la doctor sau cand vom avea nevoie de un avocat sau de un contabil?

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: