Tot mai multi brokeri vand polite RCA false

Data publicarii: 07-03-2007 | Auto

In ultima vreme, tot mai multe companii de asigurari au fost escrocate de asa-zisi brokeri, care vand polite RCA false, dupa care dispar cu banii, noteaza Gardianul. In caz de accident, soferii se trezesc fara asigurare, fiind nevoiti sa-si achite din buzunar reparatiile la masini. O noua modalitate de a face bani iliciti pe spatele detinatorilor de autoturisme, dar si a firmelor de asigurari, a luat amploare in ultima perioada. Este vorba de intermediarii companiilor de asigurare, asa-zisi brokeri, care vand polite RCA false in numele asiguratorilor. Brokerii dispar cu banii, iar clientii raman si neasigurati, si cu banii dati. Prejudiciul se realizeaza simplu, iar rezolvarea situatiei necesita timp si nervi.

"Sistemul" functioneaza simplu si eficient pentru asa-zisii brokeri. Concret, intermediarii emit polite RCA, dar "uita" sa mai depuna banii si borderourile la societatea de asigurari. Automat, asiguratii nu se mai regasesc in baza de date CEDAM, astfel incat, in caz de accident, masina apare ca fiind neasigurata. Surpriza apare in momentul in care clientului ii este adus la cunostinta faptul ca seria respectivei polite, desi cu stampila companiei pe ea, nu apare in baza de date CEDAM.

Practic, nu este suficient ca o polita sa aiba datele companiei pentru a fi valabila. Intermediarii au avut grija sa scape basma curata si apeleaza la un truc foarte simplu: declara pierdute respectivele borderouri. Astfel, clientul cumpara o polita care nu este valabila, iar compania de asigurari este obligata, conform legii, sa-l despagubeasca. Numai ca aceasta operatiune poate dura si luni bune, timp in care pagubitii trebuie sa plateasca daunele, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie platite de asigurator.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: