Creditul la domiciul a atras 6000 clienti in 2006

Data publicarii: 07-03-2007 | Finante-Banci

Provident Financial Plc a anuntat miercuri rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2006. Conform raportului publicat de compania-mama din Marea Britanie, in 2006 creditul la domiciliu a atras un numar de 6.000 de clienti in Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Provident Financial si-a inceput activitatea in Romania in aprilie 2006, cu o operatiune-pilot in Bucuresti, sustinuta anul trecut de o investitie de 2,4 milioane lire sterline si aport semnificativ in termeni de experienta si know-how. Evolutia operatiunii-pilot este pozitiva, conform asteptarilor companiei, iar o decizie privind extinderea la nivel national va fi luata in 2007. 

Stephen Rice, Director General al Provident Financial Romania IFN S.A., a declarat: "Suntem foarte multumiti de rezultatele inregistrate in cursul primului an de activitate, rezultate care arata ca imprumutul la domiciliu se bucura de succes in Romania, dupa cum au indicat initial cercetarile noastre de piata. Acum, privim cu incredere spre viitor si ne concentram asupra planurilor de extindere, dupa finalizarea etapei pilot".
 
Creditul la domiciliu, un sistem nou de finantare in Romania, se bazeaza pe un model de afaceri testat, utilizat de Provident Financial in toate tarile in care isi desfasoara activitatea. Este vorba despre imprumuturi in numerar, de valoare mica, pe termen scurt si fara garantii. Imprumuturile sunt acordate la domiciliul clientului, in termen de 48 de ore, de catre reprezentantii companiei. Reprezentantii viziteaza apoi clientul saptamanal pentru a incasa ratele si, daca sunt solicitati, pentru a acorda noi credite.

Serviciile Provident Financial sunt disponibile in acest moment in Bucuresti, Brasov, Galati, Braila, Ploiesti, Pitesti, Giurgiu, Targoviste, Buzau si Urziceni.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: