Marii datornici ne costa 222 de euro

Data publicarii: 08-03-2007 | Economie

Din buzunarul fiecarui salariat roman, statul va lua 222 de euro pentru a acoperi gaurile financiare de la 34 de companii de stat, noteaza Evenimentul Zilei. Premiera in guvernarea "portocalie" a Romaniei: printr-o ordonanta de urgenta, guvernul Tariceanu a sters datorii de peste un miliard de euro pentru 34 de societati de stat, majoritatea din domeniul energetic.

Secretul sumei este atat de bine pastrat, incat suma nu a fost trecuta nici in actul normativ! Potrivit guvernului, masura este necesara "pentru a nu se ajunge ca acesti operatori economici sa intre in stare de faliment"! Ieri, la Comisia de Buget-Finante a Senatului, la prezentarea raportului privind aprobarea ordonantei s-a declansat un scandal in toata regula.

Senatorii Gheorghe Funar (PRM), Nicolae Neagu (PD) si milionarul Silviu Prigoana, in calitate de simplu cetatean, au incercat sa blocheze transformarea ordonantei in lege. Astfel ar fi anulate si efectele ei care se rasfrang direct in buzunarele cetatenilor. Pentru a acoperi miliardul de euro, fiecare salariat roman va plati 222 de euro.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: