Zborurile low-cost au devenit mai ieftine decat calatoriile cu autocarul

Data publicarii: 09-03-2007 | Turism

Intrarea pe piata romaneasca a companiilor aeriene low-cost a ieftinit, in ultimii doi ani, costul zborurilor spre multiple destinatii externe. In prezent, s-a ajuns la situatia in care companiile aeriene afiseaza tarife cu cateva zeci de euro mai scazute decat cele solicitate pentru aceleasi destinatii de firmele care ofera servicii de transport cu autocarul. "Pentru anumite perioade, companiile low-cost au bilete care costa 1 euro sau zero euro de persoana, fara taxele de aeroport", a declarat Ciprian Enea, reprezentant Marketing&PR Turism. El a adaugat ca taxele de aeroport se situeaza intre 70 si 120 euro si sunt platite o singura data, la plecare. Enea a mai spus ca, in multe cazuri, biletele care prind si perioada weekend-ului sunt mai ieftine decat cele vandute pentru alte zile din saptamana.

Pe de alta parte, el crede ca, in acest an, se va inregistra o crestere cu 20-25% a numarului romanilor care vor apela la serviciile companiilor aeriene.

Zborurile spre Italia - 120 de euro, cu toate taxele 

"In aceasta primavara, cursele dus-intors catre Venetia, Roma, Napoli, Bari, Catania, Milano costa 120 de euro cu toate taxele incluse. Rezervarile se fac inainte cu trei-patru saptamani, iar valoarea biletului este platita chiar in momentul rezervarii", ne-a declarat Alina Rus, director al  companiei My Air - filiala Romania.

Si compania Wizz Air, intrata recent pe piata romaneasca, are o oferta atractiva pentru primavara-vara. In plus, calatoria costa mai putin cu cat rezervarea este facuta mai din timp, situatie valabila la absolut toate companiile aeriene low-cost. Potrivit reprezentantilor Wizz Air, foarte multe bilete costa zero lei, pasagerul urmand sa plateasca doar taxele de aeroport. "Pentru un zbor Bucuresti - Budapesta (30 martie-5 aprilie, 27 aprilie-5 mai, 1-14 iunie), clientul va plati 136 lei, suma care reprezinta, de fapt, taxele de aeroport, in timp ce pentru Bucuresti-Roma (16 iunie-25 iunie) taxele sunt de 186 lei", a declarat Iulia Goaga, PR Wizz Air.

La Barcelona (21-25 aprilie, 15-27 mai, 2-13 iunie) suma pe care trebuie calatorul sa o plateasca pentru un bilet prin Wizz Air ajunge la 387 lei, cu toate taxele incluse.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: