Toti romanii ar putea avea celular pana in 2009

Data publicarii: 09-03-2007 | IT&C

Fiecare roman ar putea folosi, pana in 2009, un telefon mobil. Potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, rata de extindere a telefoniei mobile in tara noastra ar putea ajunge, in urmatorii 2 ani, 100%. Statisticile arata ca, la sfarsitul anului trecut, numarul utilizatorilor de telefoane mobile din Romania ajunsese la aproximativ 17,4 milioane. Acest lucru inseamna ca aproximativ 8 romani din 10 foloseau un telefon mobil.

Potrivit Autoritatii de Reglementare in domeniu, rata de extindere a serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 30 la suta in numai 6 luni, intre jumatatea lui 2006 si sfarsitul anului. Reprezentantii Autoritatii sunt de parere ca, daca ritmul de crestere al numarului utilizatorilor se va pastra, in urmatorii doi ani fiecare roman va avea avea cate un telefon mobil.

Romanii prefera cartelele pre-pay, mai degraba decat abonamentele. Sectorul telecomunicatiilor a fost, in 2006, preferatul investitorilor straini. Potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine, anul trecut acest sector a primit din afara peste 1 miliard trei sute de mii de dolari, suma care reprezinta peste 22% din totalul investitiilor straine care s-au facut in 2006.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: