Ghid complet pentru ofertele MBA

Data publicarii: 12-03-2007 | HR/Cariere

Renumite scoli de business din America si Europa vor oferi, miercuri, programe de studii tinerilor care vor sa lucreze in marile companii. Tinerii care vor sa invete cum sa demareze propria afacere pot participa, pe 14 martie, la primul Targ international de MBA-uri, care va avea loc la Bucuresti, la Hotelul Marriott. Inscrierile se fac gratuit, pe site-ul topuniversities.com. Scolile din Statele Unite si din Europa, care vin in capitala Romaniei, ofera exclusiv, in timpul evenimentului, burse de doua milioane de euro. 

Diploma care creste salariul

Cel mai mare targ de programe de masterat in afaceri vine pentru prima data si in Romania, dupa 12 ani de cutreierat globul. Peste 20 de scoli internationale de business vor fi prezente in Capitala. Astfel, cei interesati de o cariera in management sau care, pur si simplu, vor sa invete cum se face o afacere intr-un anumit domeniu pot incerca sa isi gaseasca MBA-ul care li se potriveste. Ei pot sta de vorba cu reprezentantii scolilor internationale de business, care se ocupa de admitere, dar si cu absolventi de MBA, care le pot impartasi din experienta lor.

Conform unei cercetari a Quacquarelli Symonds (QS), organizatorii targului, salariul unui manager care are un MBA ajunge in Europa si in Statele Unite, in medie, la 90.250 de dolari, in timp ce in Romania este de 20.000 de dolari, la companiile nationale, si de 35.000 de dolari, la cele internationale. "Ca o regula, cu cat reputatia unei scoli de business este mai buna, cu atat salariul pe care il obtii la finele programului este mai mare", spune Nunzio Quacquarelli, manager al QS.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: