Asigurarile pentru copii, o afacere rentabila pentru brokeri si companii

Data publicarii: 13-03-2007 | Finante-Banci

Asimilate asigurarilor de viata, politele destinate protectiei copiilor reprezinta cam 20% din portofoliul unui asigurator  Aproape toate societatile din domeniu care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse specifice pentru copii. Politele de asigurari pentru copii imbraca forma unor planuri de economii pe termen mediu si lung. Primele de asigurare pot fi platite periodic, la un interval ales de parinte, iar sumele vor fi capitalizate pe toata durata contractului, noteaza Adevarul.

"Ca atare, fara exceptie, programele de asigurare pentru copii nu acopera riscul de deces al copilului. S-ar putea spune ca acesta ar fi un minus al acestor programe, doar aparent, pentru ca transferul acestui risc ar implica, pe langa costuri suplimentare, in primul rand modificari de mentalitate, fara a crea suspiciuni de frauda", explica Dumitru Jitariu, manager Eurobrokers Group.

Asadar, programele de asigurare pentru copii sunt concepute ca o combinatie de beneficii oferite copilului in situatia in care se petrece un eveniment asigurat atat cu contractantul asigurarii (unul dintre parinti, tutore sau ruda), cat si cu copilul care este beneficiar al asigurarii.

Pe piata sunt asigurari pentru copii traditionale si unit linked. "Ca proportie, produsele unit linked sunt majoritare pe piata, dar trebuie spus ca la acest tip de asigurare riscul apartine clientului, si nu companiei. Sau, altfel spus, daca fondurile in care se investesc primele de asigurare scad, clientul poate sa incaseze dupa 15 ani de plata a primelor mai putin decat a depus in tot acest interval. E putin probabil sa se intample asa, pentru ca pietele financiare au in general reculuri pe perioade scurte de timp (3-4 ani), dar daca vorbim de protectia copilului ar trebui luat in considerare acest fapt", explica pentru Adevarul Constantin Nastase, director executiv UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania).

Principalul eveniment asigurat este supravietuirea copilului la expirarea duratei programului, moment in care acesta beneficiaza de o indemnizatie de asigurare.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: