Dexia Kom imprumuta Lugojul cu 10 milioane de euro

Data publicarii: 14-03-2007 | Economie

Primaria Lugoj anunta semnarea contractului cu Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria, care va avea loc maine, 15 martie, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de investitii de interes major pentru comunitatea locala. Valoarea totala a creditului este de 35.000.000 RON (echivalent euro), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dexia Kom a fost aleasa in cadrul unei licitatii publice la care au participat inca 2 ofertanti (Banca OPI Italia si BCR). 

"Aceasta este prima finantare pe care o acordam unei municipalitati de marime medie (cca 50.000 locuitori) si marcheaza de asemenea o premiera si pentru Romania: este un credit semnificativ ca valoare - 10.000.000 EURO, contractat pe o perioada de 25 ani, cu o perioada de gratie de 5 ani de catre o municipalitate de marime medie si care nu este resedinta de judet.

Acest fapt arata increderea bancii in potentialul de dezvoltare al regiunii de vest si in special al Lugojului, oras situat la 56 km de Timisoara, ce va fi traversat de Coridorul IV European. Ca o consecinta, ne asteptam ca Lugojul sa devina un punct important pe harta investitorilor mai ales a acelora pentru care Timisoara a devenit "prea scumpa" pentru demararea unei investitii de tip green-field" - a declarat Pascal Becker, membru al comitetului director al  Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena.

"Este un credit acordat in conditii foarte avantajoase Primariei Municipiului Lugoj, care va fi folosit pentru proiectele de infrastructura de mediu ce au fost demarate in acest an si anume: "Reabilitarea retelei de alimentare cu apa a municipiului Lugoj", "Reabilitarea retelei de canalizare a municipiului Lugoj", "Modernizarea Statiei de Epurare a municipiului Lugoj", "Modernizarea drumurilor in municipiul Lugoj" - a declarat Marius Martinescu, Primarul Municipiului Lugoj.

In cadrul proiectului au fost implicati specialisti ai KD Capital Management ce au acordat consultanta in structurarea imprumutului.

"Consideram ca exemplul Primariei Lugoj poate fi urmat de toate autoritatile publice locale. Dezvoltarea locala eficienta bazata pe: un management performant, o strategie realista si mai ales resurse financiare atrase eficient, capabile sa asigure reabilitarea si/sau redimensionarea infrastructurii, constituie principala tinta pentru multe dintre comunitatile locale", a declarat Silviu Enache, Presedinte KD Capital Management.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: