S-a inventat ceasul care controleaza angajatii

Data publicarii: 14-03-2007 | Lifestyle

Gata cu intimitatea! Societatea americana 3d eye Inc va prezenta la sfarsitul acestei luni, la Las Vegas, ultima sa inventie, scrie "Corriere della Sera". Este vorba de un fel de ceas care poate raporta eventualele comportamente incorecte ale angajatilor. Datorita unui mic mecanism care este legat la un sistem ce poate activa o camera web, ceasul va putea monitoriza purtatorul acestui ceas. Inventia va fi folosita indeosebi pentru angajatii cazinourilor si ai bancilor. Micul aparat va fi purtat cu acordul angajatului, deoarece ar putea constitui pentru acesta o presiune psihologica. Se prezinta ca un ceas capabil sa masoare, cu ajutorul unei inalte tehnologii, nivelul de oxigen din sange si pulsul, ca si ritmul cardiac al salariatului.

Un fel de spion, care poate fi de ajutor

Este un fel de ceas care monitorizeaza pulsul purtatorului si nivelul de stres la care este supus. Deja s-a pus problema atat asupra eficacitatii sistemului, cat si asupra deontologiei utilizarii acestuia. Inventatorii spun ca sistemul va fi foarte util pentru angajatori, in sensul ca vor putea cunoaste astfel starea emotionala a angajatilor lor si nivelul de stres la care supusi. Firma care a creat ceasul-spion sustine ca acesta chiar ii va putea ajuta pe patroni sa inteleaga motivele pentru care sunt stresati si daca cei care lucreaza pentru ei ascund ceva.

Sistemul va fi utilizat cu precadere in cazul angajatilor care lucreaza in cazinouri si la banci, deoarece ar putea fi de folos si in situatiile in care acestia ar putea fi amenintati. Monitorizand emotiile si nivelul de stres al purtatorului, ceasul-spion transmite, cu ajutorul camerei-web, semnale ca angajatul s-ar putea afla in pericol. Trebuie subliniat ca sistemul de supraveghere a angajatilor, cu ajutorul acestei aparaturi ultramoderne, nu se va putea face fara acordul angajatilor, precizeaza ziarul italian.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: