Lucrarile la autostrada Bucuresti-Brasov incep pe 15 martie

Data publicarii: 15-03-2007 | Economie

Ministrul transporturilor Radu Berceanu va inaugura, joi, lucrarile la autostrada Bucuresti-Brasov pe tronsonul cuprins intre kilometrul 19 si 62, Moara Vlasiei-Ploiesti. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului(MTCT), ceremonia de inaugurare a lucrarilor va avea loc la intersectia DN1 (Centura Ploiesti Vest) cu DN72 (drumul spre Targoviste).

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la sfarsitul lunii februarie ca, desi nu a fost aprobata Hotararea de Guvern prin care finantarea acestor lucrari sa poata fi realizata din Fondul de Dezvoltare, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) poate asigura plata acestora pentru primele luni. "In primele doua-trei luni, lucrarile la acest tronson pot fi finantate de CNADN, prin modificarea destinatiilor unor sume de bani in cadrul bugetului de cheltuieli al companiei, astfel incat sa avem sumele cu care sa demaram lucrarile", a punctat ministrul.

El a precizat ca, in sedinta de Guvern de marti, a prezentat membrilor Executivului programul de autostrazi. "Ministrii au fost de acord cu acest program, l-au acceptat, dar nu a putut fi aprobat din cauza unor etape birocratice pe care trebuie sa le parcurga. Important este insa ca ni s-a promis ca vom avea banii necesari pentru constructia autostrazilor din Fondul de Dezvoltare. Sper ca, intr-o saptamana, maximum doua, Guvernul sa aprobe acest program", a mai spus Berceanu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: