O garsoniera - 60.000 de euro. Preturile urca la cote halucinante

Data publicarii: 15-03-2007 | Imobiliare

Preturile apartamentelor si vilelor ce pot fi contractate in aceste zile la Targul Imobiliar National "tIMOn", ce se va desfasura pana pe 18 martie in Bucuresti, sunt pur si simplu inaccesibile romanilor care traiesc din salarii. Astfel, pretul unei garsoniere dintr-o zona aproape periferica a Capitalei, precum Colentina, depaseste 60.000 euro, iar pretul unui apartament cu doua camere e de peste 120.000 euro. Ceva mai ieftine sunt locuintele construite in alte orase, unde garsonierele se vand cu 40.000 euro. Mai precis, preturile variaza de la 650 euro/mp la 1.000 euro/mp.

"In perioada targului, sunt scoase la vanzare 1.000 de locuinte, cu preturi situate intre 39.000 euro pentru o garsoniera la malul marii in Costinesti (cel mai mic pret, n.n.), pana la un milion de euro pentru o vila cu design futurist", a declarat ieri Vlad Vlasceanu, directorul expozitiei. Acesta a prezentat si oferta unor vile construite dupa fostele conace boieresti, in zona de Vest a Capitalei, al caror pret ajunge la 600.000 de euro, pret care include suprafata de 700 mp de teren.

Cu toate reducerile promise de dezvoltatori in perioada targului, romanii cu venituri medii nu se pot apropia de oferte. Astfel ca sloganul targului, respectiv "O casa pentru oricine si un pret pentru fiecare", pare de-a dreptul malitios.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: