Fiecare bucurestean respira aerul produs de opt metri patrati de spatiu verde

Data publicarii: 16-03-2007 | Economie

Media de spatiu verde pe cap de locuitor in Capitala este de aproximativ sapte - opt metri patrati, cu o treime mai putin decat prevad normele europene, a declarat, vineri, ministrul mediului, Sulfina Barbu.  Potrivit ministrului, calitatea aerului dintr-un oras depinde de spatiile verzi, de aceea, "cu cat exista mai mult spatiu verde intr-un oras, calitatea aerului este mai buna". Ministrul a recunoscut ca Bucurestiul este unul dintre orasele cele mai poluate orase ale Europei, alaturi de Atena, Roma sau Milano.

"Normele europene prevad ca o capitala sa dispuna de minim 12 metri de spatiu vererde pe cap de locuitor, de aceea trebuie sa ajungem si noi la acelasi nivel", a declarat Sulfina Barbu.

Pentru a da un exemplu bucurestenilor, dar si pentru a marca inceputul "Lunii padurilor",  vineri de dimineata, Sulfina Barbu a abandonat pentru cateva ore cabinetul din minister pentru a planta un tei in parcul Alexandru Ioan Cuza din cartierul Titan. Responsabilul cu protectia mediului a recunoscut ca gestul sau este, poate, nesemnificativ. Daca insa fiecare locuitor al Capitalei ar face un astfel de gest, gradul de poluare in oras ar scadea concomitent cu imbunatatirea calitatii aerului.

Gestul ministrului a fost  imediat "copiat" de o parte dintre colaboratorii si subalternii sai. Tot vineri au plantat copaci in parcul Alenxadru Ioan Cuza si comisarul national al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, angajati ai ministerului mediuliui, dar si voluntari.

Astfel, au fost plantati aproximativ 100 de tei, urmand ca pana la sfarsitul lunii aprilie in parcul Alexandru Ioan Cuza sa mai fie plantati alti 250 de copaci.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: