Soferii romani pot circula in UE fara Cartea Verde

Data publicarii: 17-03-2007 | Auto

Romanii vor putea circula cu autovehiculele in Uniunea Europeana fara sa mai prezinte documentele de asigurare la vama, deoarece va exista un singur document de raspundere civila auto obligatorie, valabil pe intreg teritoriul spatiului economic european, a anuntat vineri, arbitrul asigurarilor. Romania a obtinut ultima semnatura din cele 32 necesare pentru a adera la Acordul Multilateral, dupa ce Marea Britanie a fost ultima tara ce a semnat documentul, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Astfel, datorita acestui acord, romanii vor putea circula in Spatiul Economic European, plus Elvetia, Andorra si Croatia, fara a mai prezenta documentele de asigurare.

Soferii romani vor mai avea nevoie pentru alte state in care asigurarea Carte Verde ramane in vigoare, cum ar fi Moldova sau Ucraina.

"Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a depus eforturi la nivelul Comisiei Europene, precum si in randul statelor semnatare ale Acordului pentru accelerarea procesului de ratificare", a declarat, intr-un comunicat, presedintele CSA, Angela Toncescu. "Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile", a adaugat Toncescu. Presedintele institutiei a mai precizat ca data de la care intra efectiv in vigoare aceasta modificare va fi comunicata ulterior.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: