Timisul are cea mai scazuta rata a somajului din tara

Data publicarii: 19-03-2007 | Economie

Rata somajului in judetul Timis, inregistrata la sfarsitul lunii februarie 2007, a scazut sub 2% si este cea mai mica din tara. La Agentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca Timis sunt inregistrati aproximativ 6.500 de someri, in timp ce oferta de locuri de munca disponibile este de peste 5.000. Aproape jumatate din numarul somerilor din Timis au varsta de peste 45 de ani si se afla in somaj de mai mult timp.

Agentii economici din judet, in special firmele private, cauta cu disperare personal calificat in constructii pentru ca nu-si pot onora la timp obligatiile contractuale. De la intergarea Romaniei in Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, peste 200 de muncitori calificati in constructii, din judetul Timis, au plecat cu contracte de munca in strainatate.

Patronii firmelor de constructii se plang ca gasesc foarte greu zidari, fierari-betonisti, tamplari, sau faiantori care sa se prezinte in urma ofertelor de locuri de munca pe care le fac. Intr-o situatie delicata se vor afla, in foarte scurt timp si unitatile sanitare din judet, pentru ca si de aici vor pleca la munca in strainatate cadrele medicale medii. Ultimul procent privind rata somajului in Timis este cel mai scazut din ultimii 17 ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: