Agentia SAPARD, data in judecata de o comuna hunedoreana

Data publicarii: 19-03-2007 | Economie

Primaria comunei Beriu a actionat in judecata Reprezentanta Bucuresti a Agentiei SAPARD, pentru ca aceasta a refuzat la plata o suma suplimentara de 230.000 de lei, destinata introducerii apei potabile in satele comunei, lucrare ce a fost deja executata. Rodica Mota, primarul comunei Beriu, s-a declarat total nemultumita de situatia in care s-a ajuns si spera ca instanta sa de-a castig de cauza autoritatilor locale.

"Practic, Programul SAPARD, prin care s-a realizat introducerea apei potabila in localitatile comunei, a ramas descoperit cu 230.000 de lei, suma achitata din bugetul local. Reprezentanta Bucuresti a refuzat la plata un dosar de cerere de finantare elaborat de Primaria Beriu si care, initial, a fost acceptat de Regionala Timisoara a Agentiei SAPARD, motiv pentru care i-am actionat in judecata", a spus Rodica Mota.

Potrivit edilului din Beriu, valoarea initiala a lucrarii, conform proiectului tehnic, a fost estimata la 3,4 milioane de lei, insa lucrarea a fost adjudecata de o firma constructii, in urma organizarii licitatiei, cu numai 1,8 milioane de lei. La aceasta valoare, reprezentantii SAPARD au aprobat ulterior o corectie de 15 la suta pentru modificari si actualizari, fata de proiectul initial, programul ajungand astfel la 2,3 milioane. Lucrarile au ufost deja achitate de catre Primaria Beriu, cu ajutorul unui imprumut bancar, obtinut pe baza evaluarii de catre trei reprezentanti SAPARD ai Regionalei Timisoara. In final insa, ultimul dosar de cerere de finantare nu a mai fost acceptat de Reprezentanta Bucuresti, aplicandu-se o alta formula de calcul si motivandu-se neindeplinirea unor conditii, precum prezentarea anumitor documente suplimentare, conditii care nu erau stipulate in contractul initial.

"Proiectul de introducere a apei potabile a fost oricum un castig foarte mare pentru comuna, pana acum fiind deja bransate la retea peste 400 de familii. Problema este insa cu banii pe care Agentia SAPARD trebuia sa ii achite si nu a mai facut acest lucru. Asteptam decizia instantei si fie vom recupera aceasta suma, importanta pentru noi, pentru ca putem amenja cu ai doua camine culturale, fie se va dovedi ca ei au dreptate", a adaugat primarul comunei Beriu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: