Se cauta bancher roman cu experienta pentru conducerea CEC

Data publicarii: 19-03-2007 | Finante-Banci

Actuala conducere a CEC va fi inlocuita, Ministerul Finantelor, actionarul majoritar al bancii, cautand in acest moment persoana cea mai potrivita pentru a prelua managementul CEC. "Vom aduce management nou la CEC. In prima faza va fi management roman, desi nu exclud varianta aducerii de management strain", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor. Schimbarea il vizeaza inclusiv pe actualul presedinte al CEC, Eugen Radulescu, noteaza Gandul. "Deocamdata, cautam un bancher potrivit, roman, cu experienta pe piata, care sa preia conducerea CEC si care sa isi faca ulterior o echipa performanta", mai spune Vladescu. Ministrul Finantelor sustine ca in acest moment nu exista "o lista scurta" cu nume ale bancherilor agreati, dar care sa manifeste si disponibilitate pentru a prelua conducerea CEC.

Desi in ultima perioada CEC-ul si-a imbunatatit performantele financiare, banca se afla inca in plin proces de restructurare. La finele anului trecut, pentru a sustine schimbarile necesare cresterii competitivitatii CEC, guvernul a decis majorarea capitalului social cu circa 150 milioane euro. Potrivit unor surse din Consiliul Concurentei, majorarea de capital este insa obiectul unei discutii cu reprezentantii Comisiei Europene (CE), care apreciaza ca masura poate fi considerata ajutor de stat.

Ministrul Finantelor sustine ca partea romana incearca sa demonstreze Comisiei Europene ca nu este vorba de ajutor de stat. "E un lucru oarecum confuz. CEC e 100% banca de stat, este intr-un proces de restructurare, de evolutie, de schimbare a pozitiei pe piata, ceea ce schimba foarte multe lucruri in ponderile dintre diversele activitati ale CEC. Aceste schimbari de ponderi nasc anumite pozitii fata de regulile de prudentialitate bancara. Cand faci aceste modificari, capitalul social al CEC nu mai este de ajuns.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: