Primul credit dat pe veniturile viitoare

Data publicarii: 19-03-2007 | Finante-Banci

BRD ofera primul credit bazat pe veniturile viitoare ale clientilor. In prezent, bancile autohtone acorda imprumuturi numai pe baza veniturilor pe care clientii lor dovedesc ca le-au obtinut in ultimele trei sau sase luni, noteaza Evenimentul Zilei. Produsul BRD se numeste "Work and Travel" si este destinat studentilor care pleaca sa lucreze in Statele Unite ale Americii prin programul "Work and Travel USA". Creditul a inceput sa fie acordat de pe 12 martie a.c.

Banca incearca astfel sa-si faca o clientela din randul tinerilor, cei care in cativa ani vor reprezenta clienti-tinta pentru institutiile de credit. Anul trecut au plecat prin programul "Work and Travel USA"  9.000 de studenti, iar numarul creste de la un an la altul.

Pe baza ofertei certe de munca

Studentii care pleaca sa munceasca in State obtin imprumutul de la BRD pe baza adeverintei ca au o oferta certa de munca in SUA, in care este mentionata si suma pe care urmeaza sa o primeasca. Acestia mai au nevoie de un coimprumutat, care poate avea insa si salariul minim pe economie.

BRD acorda imprumutul numai studentilor care pleaca prin intermediul unei agentii cu care are incheiat un parteneriat. In prezent, acestea sunt GTS International din Bucuresti, Student Travel din Cluj-Napoca si American Experience din Zalau. Studentii pot contracta un credit de minimum 250 de dolari SUA si de maximum 3.000 de dolari SUA.

"Creditul finanteaza cheltuielile aferente participarii la program - taxele de program si cele de viza, taxa SEVIS, biletul de avion si alte cheltuieli in limita a 15% din valoarea creditului", ne-au declarat reprezentantii BRD. Banca percepe o dobanda de 9,9a pe an, variabila. Imprumutul este acordat pe cel mult zece luni si poate avea si perioada de gratie de noua luni.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: