Vacante exotice pentru oameni cu dare de mana

Data publicarii: 19-03-2007 | Turism

Cand au bani, romanii au si gust de aventura. Pentru ei agentiile de turism au oferte de vacante in locuri de vis: cu hoteluri luxoase si animale ce pot fi vazute doar la gradina zoologica. Si pretul este pe masura: cateva mii de euro. Putini romani au ajuns pana acum in sultanatul Oman. Renumiti pentru ospitalitate ademenesc turistii cu hoteluri luxoase si safari. "Daca platesti o mie de euro o sa simti asta, pentru ca o sa te relaxezi acolo, o sa te simti bine, o sa primesti orice doresti" , declara Abdul Fatah Bin Ahmed Al Shein, reprezentantul unei companii de turism.

Nici in Tanzania nu merg multi romanii. Cine ajunge are parte de aventuri pe muntele Kilimandjaro. Varsta minima pentru escaladarea muntelui este de 12 ani si nu exista limita superioara de varsta. Safari se poate face si in Kenya. Aici marea atractie sunt animalele salbatice. Nu vezi in fiecare zi un leu, o girafa sau un tigru lenevind sau vanand. De regula toate sunt vacante scumpe insa preturile scad in extra-sezon. "Preturile depind de sezon. Avem sezonul de varf, care este scump, dar nu foarte scump. Dar in extrasezon preturile sunt foarte, foarte mici" , afirma Battz Olwery , reprezentanta unei companii de turism. Extra-sezon inseamna lunile aprilie-iunie.

Preturile sunt cu cateva sute de euro mai mici decat in restul anului. Si temperaturile sunt ca la noi in timpul verii, dar noptile sunt ceva mai reci. O vacanta de zece zile in Sultanatul Oman costa 1.200 de euro de persoana, in Tanzania costa 1.500-1.700 de euro, iar un circuit de zece zile in Kenya costa 1.900 de euro, doua persoane, in lunile iulie-decembrie.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: