Apple lanseaza un dispozitiv care permite accesul la internet pe televizor

Data publicarii: 22-03-2007 | IT&C

Compania Apple a inceput distribuirea dispozitivului Apple TV, care permite utilizatorilor sa descarce, sa inregistreze si sa vizioneze continut online direct pe televizor, iar acesta va ajunge la clienti chiar in aceasta saptamana, anunta Financial Times.

Microsoft a anuntat in luna ianuarie ca intentioneaza sa transforme consola de jocuri Xbox 360 intr-un dispozitiv care va permite accesul la internet prin televizor, iar companiile de tehnologie Sony, Hewlett-Packard si Cisco Systems au anuntat si ele ca lucreaza pentru crearea unor dispozitive similare.

Unii specialisti estimeaza ca Apple va cuceri un sfert din piata de televiziune digitala, iar aceasta piata va creste pana in 2008 la aproximativ 4,8 miliarde de dolari. Altii nu sunt prea increzatori in sansele de succes ale dispozitivului Apple TV deoarece selectia de filme de pe iTunes nu ar fi prea bogata.

Site-ul de internet iTunes, lansat in 2003, permite utilizatorilor unui iPod sa cumpere muzica, clipuri video si filme. "Microsoft este mai bine pozitionata pe internet si are sanse mai mari de reusita pe piata de televiziune digitala", declara unii analisti.

Apple Inc. este una dintre cele mai mari corporatii americane care produc si vand produse electronice, hardware si software. Compania a inregistrat, in anul fiscal 2006, vanzari totale de aproape 20 de miliarde de dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: