Vosganian: Curentul se va scumpi in functie de rezervele de apa

Data publicarii: 23-03-2007 | Economie

Pretul energiei electrice nu va mai creste in 2007, dupa 1 aprilie, daca resursele hidrologice vor fi suficiente, a declarat, joi, in cadrul unei emisiuni TV, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

"In aceasta dimineata (joi dimineata - n.r.), am discutat cu reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si am fost cu totii de acord ca pretul energiei electrice ar putea creste in acest an doar cu 3,9% (procent cu care va creste pretul electricitatii de la 1 aprilie - n.r.), daca resursele hidrologice sunt suficiente, si cu maximum 6% daca va fi un an secetos", a declarat Vosganian. Ministrul economiei a precizat ca aceste procente de crestere a pretului la electricitate sunt pertinente, avand in vedere inflatia prognozata pentru acest an, de 4,5%.

Vosganian a mai spus ca, in acest an, pretul energiei va fi tinut la acest nivel si datorita faptului ca, odata cu intrarea in exploatare comerciala a reactorului 2 de la Cernavoda, sistemul energetic national va primi mai multa energie nucleara, care are costuri mai mici de productie decat cea produsa pe baza de carbune sau gaz.

Miercuri, ANRE a decis cresterea pretului la energie electrica de la 1 aprilie cu 3,95%. In urma cu o saptamana, presedintele ANRE, Nicolae Opris, declara ca pretul energiei electrice, pe intregul an 2007, va avea o crestere de pana la 6%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: