Casele si terenurile, intabulate gratuit!

Data publicarii: 24-03-2007 | Imobiliare

Pana in 2020, fiecare proprietate imobiliara din Romania va fi identificata, masurata exact si inregistrata in Cartea Funciara, noteaza Evenimentul Zilei. Guvernul va cheltui 944 de milioane de euro, in urmatorii 14 ani, pentru a realiza un plan de cadastru general al Romaniei, prin care proprietatile cetatenilor din toata tara vor fi identificate, masurate si evidentiate exact in Cartea Funciara.

Acest program national de intabulare a proprietatilor a fost lansat ieri, in judetul Calarasi, de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) si trebuie sa ajunga la final in anul 2020.

Pana atunci, angajatii de la Cadastru, insotiti de topografi, trebuie sa mearga la locuinta fiecarei familii din Romania si sa masoare exact terenurile si imobilele aflate in proprietatea acestora, pentru a le introduce apoi in planul de cadastru general.

Potrivit reprezentantilor ANCPI, beneficiarii nu vor plati niciun leu pentru intabulare, intrucat absolut toate cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat sau vor fi cofinantate din imprumuturi externe de la Banca Mondiala sau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: