Avangarda in cinematografie: filme de un minut

Data publicarii: 24-03-2007 | Media

60 de secunde. Nici mai mult, nici mai putin pentru un film. Animatie, fictiune sau documentar, intr-o secventa de un minut. Probabil va intrebati ce poate sa spuna un astfel de film, intr-o imagine care se incheie cat ai clipi din ochi? Poate fi o declaratie de dragoste sau o crima...

Prima editie a festivalului la care s-au inscris peste 500 de astfel de productii, din 25 de tari, a avut loc anul trecut, la Toronto, Londra si Bucuresti, dar si pe internet, noteaza Adevarul. Despre editia din 2006, despre cum se face un film de un un minut, dar si ce ii trebuie pentru a-l face atragator, vor vorbi regizori romani si straini, care s-au numarat printre finalisti: Anton Groves (castigatorul competitiei din 2006 ), Matei Branea, Laureen Vonnegut, John Riley, Catalin Leescu, Mark Nava si Elena Mircea. Cand si unde? Pe 29 martie, ora 20.00, la Centrul Ceh din Bucuresti. Va fi prezentata o selectie de 27 de filme dintre cele mai reusite.

Evenimentul, dedicat profesionistilor si semiprofesionistilor, s-a bucurat de un succes imens (site-ul filminute.com fiind accesat de 1.700.000 de ori). Inscrierile pentru editia cu numarul doi au inceput deja. Acest festival international promoveaza cele mai bune filme de un minut din toata lumea. Anul trecut, castigatorul "Best Filminute" a fost Anton Groves, cu filmuletul "Line", o coproductie UK/Romania. "Line", care o are in distributie, in rolul personajului feminin, pe actrita Ana Ularu, infatiseaza doi tineri care stau intr-o masina, iar un tren se apropie de ei. In momentul impactului, ingheata totul.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: