''Top 100 femei de succes''

Data publicarii: Astazi, 27-03-2007 | HR/Cariere

Clasa "doamnelor de succes" este dominata de cele din top management, urmate de cele din antreprenoriat, noteaza Evenimentul Zilei. Femeile care ocupa pozitii de top management predomina, din punct de vedere al numarului, editia din acest an a "Top 100 femei de succes", realizat de revista "Capital". Acestea sunt urmate de femeile de afaceri. Principalele domenii in care lucreaza femeile de succes sunt arta, medicina, mass-media. Alte domenii ale caror reprezentante au intrat in top sunt profesiile liberale, diplomatia si sportul.

Ce inseamna "femeie de succes"

Titulatura de "femeie de succes" este o "eticheta" pusa de societate. Plecand de la aceasta premisa compania de cercetare de piata Synovate a realizat un studiu calitativ pentru a defini portretul femeii de succes si a evidentia criteriile ce stau la baza confirmarii acestui succes. "Cum definim succesul pentru o femeie in Romania?" si "Care este portretul tipic al unei femei de succes?" sunt numai cateva dintre intrebarile al caror raspuns a fost furnizat de studiul Synovate.

"Pentru o femeie, succesul se bazeaza pe nevoile, visele si dorintele ei. Valoarea scopurilor ei poate fi influentata de altii, dar este determinata de ea insasi. Succesul inseamna atat drumul spre atingerea unui scop, cat si atingerea acelui scop", spune Kathy Glover Scott, intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei "Capital".

"Top 100 femei de succes" cuprinde, si in acest an, si clasamente internationale, preluate din prestigioasa publicatie americana "Forbes". Primele 25 dintre cele mai puternice femei ale lumii reprezinta unul dintre acestea. Un alt clasament international este topul celor mai bine platite femei manager din lume, realizat de revista "Fortune".

Integral in Evenimentul Zilei