BCR, BRD si Raiffeisen nu dau prime de Paste angajatilor

Data publicarii: 28-03-2007 | Finante-Banci

Angajatorii care dau bonusuri de performanta nu dau prime de Paste, noteaza Evenimentul Zilei sugestiv: Iepurasul nu trece pe la toate firmele. Astfel, cele mai multe dintre marile companii din Romania, printre care si bancile din top 3, nu le dau angajatilor prime de Paste. Iepurasul nu trece pe la angajatii Electrica, Orange Romania, BCR, BRD, Raiffeisen.

Angajatii Petrom nu iau prima de Paste, dar cuantumul acestui bonus a fost impartit si adaugat la salariul lunar, potrivit reprezentantilor companiei. Cine sunt cei care primesc mai multi bani de Paste? Cei care lucreaza la Romtelecom vor primi prime de 400 de lei.

Cei care lucreaza la un call-center Vodafone primesc de la iepuras 220 lei si produse promotionale, potrivit unor angajati ai companiei. Cei de la Tarom stiu ca vor primi prime, dar inca nu au aflat cat le va baga in buzunar iepurasul. In schimb, angajatii Carrefour stiu ca vor primi produse in valoare de 200 de lei.

Banci: se premiaza rezultatele

Primele trei banci din sistem nu le dau angajatilor prime de Paste. BCR nu acorda prime nici de Paste, asa cum nu a dat nici de Craciun.

"Avem un sistem de stimulente acordate salariatilor racordat la rezultatele activitatii", explica purtatorul de cuvant al bancii, Corneliu Cojocaru. La BRD, accentul se pune tot pe performantele angajatilor.

"Politica de compensatii si beneficii a BRD pune accent sporit pe performanta, avand in centru dezvoltarea competentelor, dar si motivatia angajatilor. Astfel, sistemul de premiere se bazeaza pe performanta. Prin urmare, cu ocazia Pastelui, salariatii nu beneficiaza de acest tip de prime practicat de alte companii", afirma directorul de resurse umane al BRD-GSG, Florin Luca.

Buzunarul bancii se deschide insa pentru copiii angajatilor. "Iepurasul vine cu cosul plin de cadouri in bani pentru copiii salariatilor", adauga Luca. Si la cea de a treia banca din sistem, Raiffeisen, se aplica dictonul "recompense in functie de performante".

Integral in Evenimentul Zilei