31 martie, data limita de achitare a impozitelor locale

Data publicarii: 29-03-2007 | Finante-Banci

Pe 31 martie expira termenul de plata a primei transe din impozitul pe casa, teren si masina fara sa se perceapa penalitati de intarziere. Conform datelor transmise de Directiile locale de Impozite si Taxe, campioni la plata darilor sunt bucurestenii din sectorul unu. 80% dintre personele fizice si 85% din cele juridice s-au achitat de aceasta obligatie.

In sectorul doi, doar 36% dintre contribuabilii, persoane fizice sunt la zi cu aceste plati. In sectorul trei, datele arata ca 45% dintre persoanele fizice si-au platit impozitele, in sectorul patru 37%, in sectorul cinci 46% , iar in sectorul sase - 57%.

Pentru fiecare zi de intarziere vor fi percepute penalitati de 0,1 la suta. Totusi, avand in vedere ca 31 martie este o zi de weekend, unele directii locale au decis sa incaseze impozitele fara sa perceapa penalizari pana pe 2 aprilie.

Spre deosebire de alti ani, anul acesta, impozitele se vor achita in doar 2 transe - la 31 martie si la 30 septembrie. In plus, daca impozitul datorat statului nu depaseste 50 de lei, suma trebuie achitata integral pana la 31 martie.

The Money Channel