Majoritatea romanilor considera padurea doar o sursa de lemn

Data publicarii: 29-03-2007 | Economie

Peste 70 % dintre participantii la o cercetare cantitativa desfasurata in cadrul Proiectului de Dezvoltare Forestiera au identificat padurea cu o sursa de lemn, in timp ce doar un sfert considera padurea o sursa de hrana.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 1.245 de persoane, iar scopul acesteia a fost de a determina atitudinea populatiei in legatura cu importanta si rolul padurii. Cercetarea a fost realizata in cadrul Proiectului de Dezvoltare Forestiera.

"Proiectul a demarat in ianuarie 2006, este inclus in strategia de asistenta pe tara a Bancii Mondiale pentru Romania  si beneficiaza de un buget de aproximativ 700.000 de dolari. Am demarat acest proiect cu o cercetare sociologica, pentru a determina care este atitudinea populatiei in legatura cu rolul padurii", a declarat, joi, directorul Proiectului de Dezvoltare Forestiera, Florea Trifoi.

Concluzia cercetarii a fost ca orice campanie de informare trebuie diferentiata in functie de nivelul implicarii in administrarea padurii.

Astfel, pentru cei care au legatura directa cu administrarea padurii, este nevoie de o campanie de informare si educare. In egala masura, Proiectul de Dezvoltare Forestiera va realiza o campanie de constientizare pentru cei care nu au legatura directa cu sectorul forestier.

"Gasirea echilibrului intre intersul public si cel  privat in administrarea padurilor este marea provocare pe care ne-o asumam prin proiectele initiate de catre autoritatea publica pentru silvicultura, pentru al caror succes avem nevoie de un partener in proprietarii de paduri, in celelalte institutii ale statului si in societatea civila", a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Istvan Toke.

Campania de constientizare va implica seminarii de instruire, spoturi TV si informarea factorilor de decizie.

Proiectul de Dezvoltare Forestiera este inclus in strategia de asistenta pe tara a Bancii Mondiale pentru Romania. Implementarea programului se face prin Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Proiectul a fost contractat in decembrie 2005 de consortiul LDK Consultants, BDPA si Media One si a demarat in ianuarie 2006, durata acestuia fiind de trei ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: