Carrefour vrea sa deschida 9 hipermarket-uri in doi ani

Data publicarii: 30-03-2007 | Afaceri

Compania Carrefour a anuntat ca isi va continua expansiunea in Romania intr-un ritm foarte alert, pe segmentul hipermarket-urilor. Practic, numarul magazinelor retelei va creste cu 128%, in numai doi ani. "Incepand din acest an si pana in 2008 vor fi deschise nu mai putin de noua hipermarket-uri. Investitia medie pentru un magazin este de 20 de milioane de euro", a declarat ieri Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour.

In 2007, Carrefour va deschide magazine in centrul Bucurestiului (zona Unirii, in spatiul preluat de la societatea Univers'all), la Iasi (doua hipermarket-uri) si la Cluj. Locatiile pentru 2008 sunt: Bucuresti (pe soseaua Vitan Barzesti), Oradea (pe DN 79, Calea Aradului), Arad (Calea Aurel Vlaicu), Pitesti (la intrarea in localitate dinspre Bucuresti), Suceava (in zona centrala a orasului).

Investitiile Carrefour in cele sapte magazine care functioneaza deja in Romania (patru in Bucuresti si cate unul in Ploiesti, Constanta si Brasov) depasesc 220 de milioane de euro. Deocamdata, strategia de expansiune a companiei se concentreaza pe segmentul hipermarket-urilor, dar nu este exclusa pe viitor infiintarea de supermarket-uri de tipul magazinelor GB (Belgia) sau GS (Italia). "Momentan ne concentram pe formatul de hipermarket. Cand vom avea o schimbare de strategie, va vom tine la curent", a spus Andreea Mihai.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: