Consiliul IMM vrea ca angajatii Agentiei sa fie incadrati ca functionari publici

Data publicarii: 31-03-2007 | Economie

Angajatii oficiilor teritoriale ale Agentiei pentru IMM-uri trebuie incadrati ca functionari publici petru a nu mai putea acorda consultanta ca asociati sau angajati ai unor firme specializate, activitate pentru care sunt remunerati, a declarat vicepresedintele CNIPMMR, Neculai Vitelaru.

Angajatii Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) ar trebui sa ofere consultanta gratuita, conform atributiilor lor legale si nu sa-si asigure clientela si profit prin acest demers, a declarat vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Incadrarea acestor salariati ca functionari publici ar putea elimina suspiciunile privind actiunea subiectiva a acestora fata de anumiti solicitanti de finantari.

"Odata dobandit statutul de functionari publici, acestia nu vor mai avea dreptul sa fie si asociati ori angajati ai unor firme de consultanta, prin care sa-si ofere serviciile doar in schimbul unei taxe", a explicat Vitelaru.

El a explicat ca in prezent exista riscul ca fondurile structurale si cele derulate de Guvernul Romaniei sa nu fie absorbite din cauza lipsei de incredere a firmelor mici si mijlocii in angajatii oficiilor teritoriale ale ANIMMC, care au afaceri proprii sau au o implicare politica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: