Cum faci cariera in telecomunicatii

Data publicarii: 02-04-2007 | HR/Cariere

Aproape toate companiile din telecomunicatii fac angajari, fiind disponibile mii de  posturi, in cele mai mari orase, atat pentru entry level, cat si pentru pozitii de middle ori top management, noteaza Evenimentul Zilei. Specialistii in resurse umane apreciaza ca s-a inregistrat o crestere a joburilor in acest sector. Comparativ cu anul trecut, spune Laura Chilom, senior consultant al ejobs.ro, se poate vorbi despre o crestere de 220%.

"Fata de 2005, sunt mai multi abonati la retelele de telefonie mobila si au aparut operatori privati de telefonie fixa. Cei mai multi abia anul trecut au inceput sa-si diferentieze clar functiunile organizationale, asa ca au aparut si multe pozitii in zona de suport administrativ, nu numai in administrarea retelelor sau customer support", precizeaza Maria Alexandra Focsa, senior consultant al HR-Romania.

"Telefonia este principalul furnizor de resurse pentru posturile de call-center, care cresc foarte mult si in alte industrii", apreciaza si Madalina Uceanu, executive director al AIMS Human Capital Romania.

Unde te poti angaja

O simpla navigare pe internet, pe paginile firmelor din domeniu, arata ca, practic, aproape toate companiile fac angajari (cele mai multe posturi fiind pentru call-center).

Batalia cea mai mare se da pentru joburi de ingineri si programatori, unde sunt si lefuri de mii de euro. Nici salariile pentru entry level nu sunt de neglijat. Un operator call-center poate lua intre 250 si 450 de euro!

In acest an, la Zapp este preconizata o crestere a personalului cu 10%-15%. Cele mai multe pozitii deschise sunt la Departamentul de operatiuni, la care se adauga cele de ingineri. Aplica la www.zapp.ro sau trimite CV-ul, cu specificarea numelui jobului respectiv, la student@zapp.ro.

Oficiali ai Cosmote dau asigurari ca si anul acesta compania va continua sa fie unul dintre cei mai activi angajatori de pe piata. Pentru activitatile tehnice, firma este interesata de ingineri si absolventi ai facultatilor precum Electronica, Telecomunicatii si Calculatoare.

Aplica la pagina de cariere de pe www.cosmote.ro sau trimite e-mail la jobs@cosmote.ro. Si Vodafone face angajari, cele mai noi posturi fiind publicate pe http://www.vodafone.ro/cariere/cv-online/posturi-vacante.html.

La RDS-RCS sunt deschise 45 de pozitii noi. Se cauta oameni care sa lucreze la departamentele tehnic, juridic, administrativ, aprovizionare, contabilitate.

Trimite CV-ul la jobs@rdsnet.ro sau student@rdsnet.ro ori aplica pe pagina de cariera a www.rcs.ro. Posturi sunt si la EasyCall Comunicatii, Intertel Communications, Smart Marketing Services, Teleperformance Romania.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: