Brokerii considera ca restructurarea guvernului nu va afecta piata de capital

Data publicarii: 03-04-2007 | Finante-Banci

Anuntarea noii componente a guvernului ar putea pune capat crizei politice care a afectat piata de capital din Romania, dar ramane problema validarii si a continuarii programului de reforme, pentru ca investitorii sa recapete increderea in piata romanesca spun brokerii. "Cel mai important, dupa validarea noilor ministrii, este mesajul pe care il va lansa fiecare dintre ei si dorinta lor de continuare a reformelor", a declarat Alin Brendea, broker la Prime Transaction.

"Investitorii considera numirea noilor membrii al executivului drept un semn bun, mai ales ca, fiind un guvern liberal vor continua, probabil programul de reforme", sustine Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities.

"Deocamdata pe scena politica echilibrul este fragil, cel mai mare partid de sustinere nu este reprezentat in guvern, de aceea nu cred ca noul guvern va duce la stabilitate, situatie de care sunt constienti si investitorii", sustine Iulian Panait, directorul companiei de consultanta KTD Invest.

"Nu cred ca anuntarea noului guvern va avea impact direct asupra pietei de capital, adica nu ma astept sa creasca lichiditatea cu 30%. Piata de capital are nevoie stabilitate politica si financiara, pentru a functiona in conditii bune", a declarat Razvan Pasol, presedintele casei de brokeraj Intercapital Invest.

NewsIn