Arhiva » August 2006 » 07 August 2006

Toate stirile publicate in data de 07 August 2006 | 34 de inregistrari

  • Toyota creste in Romania

    Modelele noi lansate anul acesta si extinderea retelei de distributie au dus vanzarile importatorului Toyota Romania la un total de 2.990 de unitati pe primele sapte luni, cu 48 la suta mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. In iulie s-au vandut 475 de unitati Toyota, cu 57% mai mult decat in iulie 2005.

  • Doua plaje poluate cu petrol

    Doua plaje din apropierea Atenei au fost poluate de o pata de petrol a carei origine nu a fost pana in prezent determinata de autoritatile elene, dar care ar putea proveni din Liban, a anuntat Ministerul elen al Marinei Comerciale. Cu o latime de 50 de metri, pata a aparut la vest de Atena.

  • India vrea sa stie retetele Coca Cola si Pepsi

    Curtea Suprema a Indiei a solicitat, vineri, companiilor Coca-Cola si PepsiCo sa prezinte, in termen de patru saptamani, compozitia produselor dupa ce un studiu local a aratat ca aceste bauturi racoritoare contin pesticide, iar unii oficiali au cerut chiar interzicerea lor.

  • Cea mai mare companie petroliera britanica are probleme in Alaska

    BP Plc. a oprit, duminica, productia la cel mai mare camp petrolifer pe care il opereaza in SUA, Prudhoe Bay din Alaska, dupa ce a descoperit o scurgere la o conducta. Decizia a condus la diminuare cu aproximativ 400.000 de barili a productiei zilnice de petrol.

  • Italia interzice fuziuni de amploare

    Guvernul de la Roma a decis sa blocheze fuziunea dintre societatile Abertis (Spania) si Autostrade (Italia) - care ar fi dat nastere, sub patronaj spaniol, primului grup mondial in domeniul constructiei de autostrazi - considerand ca ar fi lezat astfel interesul national al Italiei.

  • Romanii si bulgarii nu sunt doriti in Marea Britanie

    Cabinetul de la Londra a discutat, in secret, masurile de oprire la granite a romanilor si bulgarilor care vor emigra in Marea Britanie, dupa 2007. Grupuri independente au estimat ca pana la 300.000 de romani si bulgari ar putea ajunge pe teritoriul englez in anul urmator.

  • Euro ar putea sa se deprecieze pana la 3,50 lei/euro in saptamana urmatoare

    Dealerii bancari estimeaza o apreciere a monedei naþionale pana la 3,51 lei/euro la inceputul saptamanii urmatoare, iar cursul de schimb ar putea ajunge si la 3,50 lei/euro in zilele urmatoare, pe fondul intrarilor sezoniere de valuta forte de la romanii care lucreaza in strainatate.

  • Asiban a deschis trei noi agentii

    Actionarii scocietatii de asigurari Asiban au aprobat decizia de a deschide trei sucursale in Bucuresti, Bals si Focsani si de a desfiinta agentia "Alba Iulia" din Bucuresti, conform raportarilor companiei in Monitorul Oficial.

  • Fondul Proprietatea obtine 12% din capitalul Electrica Transilvania Nord

    Adunarea generala a actionarilor (AGA) Electrica Transilvania Nord a aprobat preluarea de catre Fondul Proprietatea a 12% din actiunile societatii, care erau detinute inainte de Electrica SA, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial.

  • Bank Leumi le-Israel anunta finalizarea procesului de preluare a Eurom Bank S.A.

    Bank Leumi le-Israel anunta ca in data de 03 august 2006 s-a finalizat procesul de preluare a pachetului majoritar de actiuni EUROM BANK S.A. detinute pana acum de catre Kolal BV.

  • Dobanzile BCE vor continua sa se majoreze

    In data de 3 august BCE a majorat rata dobanzii cu 0,25% pana la 3%, nivel considerat acceptabil pentru conditiile actuale de catre Lorenzo Bini Smaghi, membru al Consiliului Executiv al BCE. Majorarea ratei dobanzii reprezinta a patra scumpire a creditului din zona euro dupa decembrie

  • Valoarea schimburilor efectuate la Rasdaq s-a dublat

    Valoarea tranzactiilor efectuate pe piata Rasdaq in intervalul 31iulie - 4 august a fost de 15,8 milioane lei (4,5 milioane euro), de peste doua ori mai mare decat valoarea schimburilor realizate in ultima sapatmana a lunii iulie, cand transferurile s-au cifrat la 7,25 milioane lei.

  • Banca Romaneasca anunta un profit mai mare cu 51% in primul semestru

    Banca RomaneascaBanca Romaneasca Membra a Grupului National Bank of Greece a obtinut in primul semestru un profit  brut de  6.95 milioane de euro (24,6  milioane de RON), in crestere cu 51% fata de 31 Decembrie 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul brut obtinut de banca este cu 73% mai mare. La 30 iunie 2006, Banca Romaneasca detinea active nete in suma de 820,3 milioane

  • International Leasing a obtinut un profit de 2.4 milioane lei in prima jumatate a anului

    In primele 6 luni ale anului, International Leasing – IFN SA a inregistrat un profit de 2,4 milioane RON, de peste trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. “Cresterea profitabilitatii se datoreaza in primul rand masurilor de eficientizare a activitatii care au fost implementate in acest an. Am acordat o atentie sporita rentabilizarii resurselor de finantare si

  • Visul caselor americane

    Conceptul de casa, la majoritatea romanilor, contine zidarie si beton, pereti trainici si stalpi de sustinere puternici. Alternativa la locuintele construite din materiale traditionale sunt cele prefabricate, din materiale alternative, mai ieftine si mai usor de asamblat.

  • Romanii nu stiu sa se apare de hartuirea sexuala la locul de munca

    Potrivit unui studiu al Centrului Parteneriat pentru Egalitate, hartuirea sexuala si discriminarea la locul de munca sunt situatii in fata carora majoritatea romanilor nu stiu sa se apere si nu apeleaza la legislatia in vigoare si la organismele abilitate pentru rezolvarea unor astfel de cazuri.

  • Autoritatile slovace intensifica eforturile de aderare la zona euro

    Jan Pociatek, ministrul slovac al finantelor, a promis ca va demisiona daca guvernul din care face parte nu isi va respecta obiectivul de a se alatura zonei euro in 2009. "Este responsabilitatea mea personala de a respecta angajamentele referitoare la euro", a declarat ministrul Pociatek.

  • Romanii castiga cu 0,2% mai mult

    Castigul salarial mediu brut a fost, in luna iunie, de 1.112 lei (RON), iar cel net s-a cifrat la 835 lei (RON), in crestere cu 0,2 la suta fata de luna precedenta, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica. Cresterile au fost determinate de realizarea unei productii mai mari...

  • Cei care vor masini de import trebuie sa pregateasca bani in plus

    De la 1 ianuarie 2007 pretul masinilor luate din afara tarii va creste din cauza unei taxe de inmatriculare. Taxa se va aplica atat masinilor noi, cat si celor second-hand, iar nivelul ei va depinde de normele de poluare Euro si de varsta masinii.

  • Afacerile Flamingo nu aduc profit

    Flamingo International a incheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 3,023 lei, in conditiile in care veniturile companiei au totalizat 72,68 milioane lei si cheltuielile 75,7 milioane lei, potrivit raportului financiar transmis Bursei de Valori Bucuresti.

  • Economia SUA, in scadere

    Departamentul Muncii din Statele Unite a dat publicitatii o serie de statistici pentru al doilea trimestru al 2006 din care reiese tendinta de incetinire a cresterii economice. In consecinta, Banca Federala ar putea sa nu mai mareasca dobanda de referinta peste valoarea curenta de 5,25%.

  • Romania, neatractiva pentru investitorii straini

    Potrivit unui studiu realizat de Economist Inteligence Unit, in urmatorii patru ani, tara noastra se va situa in coada clasamentului european in ceea ce priveste investitiile straine. Romania a primit doar calificativul de 6,48 in ceea ce priveste capitalul strain pe care il va atrage pana in 2010.

  • Cresterea economica a Indiei, stopata de infrastructura

    India trebuie sa investeasca 331 miliarde dolari in infrastructura in urmatorii cinci ani daca vrea sa-si mentina cresterea economica rapida, potrivit unui studiu realizat de Confederatia Industriei Indiene (CII). Suma reprezinta in jur de 8% din Produsul Intern Brut.

  • Doua milioane de carduri in capitala

    In urma unei analize detaliate, s-a constatat ca locuitorii capitalei sunt posesorii a unui numar de aproximativ 2 milioane de carduri, adica echivalentul numarului de locuitori din Bucuresti. Cardurile au devenit cele mai frecvente mijloace de plata. Aceasta crestere este impresionanta cu atat mai mult cu cat numarul cardurilor de-abia depasea un milion

  • Peste 21.000 de carduri pe luna la Banca Transilvania

    In primele sase luni ale anului, portofoliul de carduri al Bancii Transilvania a crescut cu 128.435 de carduri, potrivit Directiei de comunicare a bancii. La 30.06.2006, banca avea un portofoliu de 771.352 carduri (debit si credit), in crestere cu 28,17% fata de sfarsitul semestrului I 2005. Prima jumatate a acestui an a insemnat pentru Banca Transilvania deschiderea a peste 61 de unitati in intreaga tara, ajungand, la data de 30.06.2006, la o

  • Euroline isi schimba denumirea in EFG Retail Services

    EFGEuroline Retail Service, lider pe piata cardurilor de credit cu peste 400.000 de carduri emise, anunta ca incepand cu 3 august, si-a schimbat denumirea in „EFG Retail Services IFN SA”, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aceasta modificare face parte din procesul de aliniere la imaginea si valorile grupului financiar bancar Eurobank EFG si este un semn al implicarii si mai intense a grupului in activitatile fi

  • Pensionarii vor continua sa-si ridice banii de la CEC

    CECIn urma informatiilor aparute in ultimele zile in presa, referitor la plata pensiilor, CEC face urmatoarele precizari cu privire la modificarea conventiei incheiate cu CNPAS: CEC nu va mai deschide conturi noi de plata a pensiilor, dar masura nu afecteaza clientii care isi primesc in prezent pensia intr-un cont deschis la CEC, acestia continuand sa-si ridice drepturile banesti de la banca, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

    Singura modificare care ii vizeaza

  • ABN Amro acorda credite ipotecare la o dobanda competitiva

    ABN Amro nu este o prezenta agresiva a pietei bancare romanesti daca ne oprim doar la numarul locatiilor. Sucursale deschise in marile orase ale tarii si nu la fiecare colt de strada sau pe orice strada cu pretentii de bulevard. Chiar si la nivelul capitalei, banca nu exceleaza prin superioritate numerica. Locatiile in care bucurestenii pot consulta ofer

  • MTV distribuie clipuri prin Google

    Google si MTV au semnat un acord de distributie de continut video, prin care vor fi difuzate clipuri muzicale si publicitate online. Conform planului de extindere pe piata distributiei online de continut video, Google Inc. va incepe difuzarea de clipuri preluate din emisiunile MTV catre alte site-uri.

  • Bulgarii nu mai sunt interesati sa munceasca in strainatate

    Ministrul bulgar al muncii, Emilia Maslarova, sustine ca, in ultimii ani, numarul locurilor de munca oferite de Germania pentru cetatenii Bulgariei a fost mai mare decat numarul solicitarilor. Ministrul a argumentat astfel ca temerile europenilor privind afluxul de imigranti sunt nejustificate.

  • Bursa incepe saptamana cu preturi in scadere

    Valoarea tranzactiilor efectuate luni la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 24,16 milioane lei (6,85 milioane euro), cu 4% mai mica decat in sedinta de vineri, toti indicii pietei inregistrand valori negative fata de ultima sedinta a saptamanii trecute.

  • Dubai isi vrea inapoi zacamintele petroliere

    Incepand din 2 aprilie 2007 Dubai va prelua controlul asupra zacamintelor sale petroliere offshore de la o unitate a grupului petrolier american ConocoPhillips, potrivit unui acord intre cele doua parti. Un oficial de la Dubai a precizat ca tranzactia a fost una convenita in mod amiabil de cele doua parti.

  • Basarabenii supravietuiesc cu 29 euro pe luna

    Salariul minim legiferat in Republica Moldova, potrivit unui clasament intocmit de Federatia Europeana a Angajatorilor, este echivalentul a 29 de euro pe luna, in timp ce in Rusia el este de 32 de euro, in Ucraina de 59 de euro, iar in Romania de 97 de euro.

  • Banca Transilvania a ajuns la 290 de unitati

    Banca Transilvania a ajuns la 290 de unitati in intreaga tara, prin deschiderea, la inceputul lunii august, a urmatoarelor unitati: Agentia Mosilor – Bucuresti (Calea Mosilor nr. 274, bl. 18, sectorul 2), Agentia Libertatii – Reghin (str. Iernuteni nr. 12), Agentia Maratei – Piatra Neamt (Str. Progresului nr. 121, bl. M48) si Agentiei Moinesti - judetul Bacau (Str. Tudor Vladimirescu bl. A2), se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro.

    I