Arhiva » August 2006 » 08 August 2006

Toate stirile publicate in data de 08 August 2006 | 37 de inregistrari

  • Imprumutul auto „bate“ creditul de nevoi personale

    In prezent, bancile sunt mult mai deschise catre nevoile clientilor, acordand imprumuturi pentru achizitionarea de autoturisme noi si second hand. O gama variata de venituri sunt acceptate: salarii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activitati independente.

  • Romtelecom isi amana listarea

    Listarea companiei nationale de telefonie fixa RomTelecom ar putea fi intarziata pentru ca nu s-a stabilit cat va dura evaluarea companiei si elaborarea prospectului de listare, a declarat marti, 8 august, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

  • Acorduri petroliere avantajoase pentru Romania

    Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a anuntat ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost finalizata negocierea si semnarea acordurilor petroliere pentru un numar de 17 perimetre de exploatare, oferite in cadrul Rundei a VII-a de apel public de oferta.

  • Hyundai, ingrijorata de scaderea profiturilor

    Hyundai, cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, a anuntat o scadere de 37% a cifrei de profit pentru al doilea trimestru al anului. Fata de castigurile raportate de 636, 949 milioane de dolari in al doilea trimestru de anul trecut, compania a obtinut acum numai 402 milioane de dolari.

  • Firmele romanesti nu au nevoie de bani europeni

    Trei sferturi din firmele romanesti nu au aplicat nici macar o data pentru obtinerea fondurilor de pre-aderare, potrivit unui studiu efectuat de Grupul de Economie Aplicata. Cercetarea arata ca doar 25% dintre companii se declara pregatite sa acceseze bani de la SAPARD, PHARE sau ISPA.

  • Cautari Google pe MySpace

    Google a semnat un acord cu News Corporation Fox International Media prin care va funiza servicii de cautare si reclama pe site-urile detinute de aceasta companie, precum MySpace.com. Google a platit aproximativ 900 milioane dolari.

  • Banca Mondiala tolereaza coruptia

    Banca Mondiala va ierta toate firmele care i-au produs pierderi prin fraudarea fondurilor alocate de institutia financiara internationala daca respectivele companii isi vor recunosc vina si se angajeaza sa nu mai comita acte de coruptie.

  • Se majoreaza valoarea tichetelor de masa

    Valoarea unui tichet de masa se va majora in semestrul doi al acestui an cu 0,26 lei pentru a ajunge astfel la un cuantum de 7,41 lei, conform ordinului privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa. De aceste tichete beneficiaza angajatii companiilor fara datorii la bugetul de stat.

  • Studenti romani, la munca in SUA

    Carolina de Nord isi acopera deficitul de piata de munca din statiunile montane prin angajarea sezoniera a studentilor est-europeni. Angajatorii din Statele Unite sustin ca prefera studentii est-europeni pentru ca sunt mai seriosi decat cei americani.

  • SUA ne-ar putea retrage o serie de facilitati comerciale

    SUA au in vedere retragerea facilitatilor comerciale pe termen lung acordate Indiei, Braziliei si altor unsprezece tari in curs de dezvoltare avansata, intre care si Romania, au declarat oficiali americani din domeniul comertului.

  • Britanicii investigheaza o companie americana pentru frauda

    Marea Britanie a initiat o ancheta pentru frauda impotriva companiei KBR, filiala a grupului american Halliburton care a fost condus in trecut de vicepresedintele american Dick Cheney, iar investigatia s-a extins recent si in SUA, informeaza Financial Times.

  • Eurom Bank devine Bank Leumi Romania si isi majoreaza capitalul

    Consiliul de administratie al Eurom Bank a convocat actionarii in data de 22 august pentru a hotari adoptarea schimbarii numelui bancii in Bank Leumi Romania si majorarea capitalului social cu 20 milioane dolari, potrivit anuntului publicat in Monitorul Oficial.

  • Leul s-a apreciat cu un ban in fata euro

    Leul s-a apreciat, luni, cu un ban (0,3%) fata de moneda europeana, pana la 3,5150 lei/euro, de la 3,5256 lei/euro, cat a fost cotatia afisata vineri de banca centrala, ca efect al ordinelor de cumparare de la companiile nationale, a declarat pentru NewsIn, dealerul ABN Amro, Liviu Olaru.

  • Randamente pozitive pentru fondurile deschise de investitii administrate de Banca Transilvania

    Fondurile deschise de investitii administrate de Banca Transilvania (BT) au inregistrat randamente pozitive in ultimele 30 de zile, valoarea unitatii de fond situandu-se luni la 10,49 lei, pentru BT Clasic si respectiv 11 lei, pentru BT Maxim, potrivit datelor comunicate de BT.

  • Peste 30 mil. dolari tranzactionati la Bursa Romana de Marfuri in luna iulie

    Bursa Romana de Marfuri (BRM) a inregistrat in luna iulie 177 tranzactii in valoare de 30,7 milioane de dolari, diferenta favorabila totala de pret fiind de 2,6 milioane dolari.

  • Banca Comerciala Carpatica isi modifica din nou dobanzile la depozite

    Incepand cu 08.08.2006, Banca Comerciala Carpatica isi modifica din nou dobanzile pasive in lei si valuta, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Spre exemplu, noile dobanzi pentru depozitele la termen in lei pentru persoane fizice si juridice nebancare sunt: la vedere - 0,25%, 1 saptamana - 6%, 1 luna - 7,65%, 3 luni - 7,75%, 6 luni - 7,95%, 9 luni - 7,95%, 12 luni - 8,10%. Mai multe amanunte despre noile dobanzi la depozite practicate de Banca Comerci

  • Consiliul Concurentei: am autorizat masurile acordate Bancorex si privatizarea BCR

    Consiliul Concurentei a autorizat masurile acordate Bancorex si privatizarea Bancii Comerciale Romane, prin care Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG a dobandit 61,8825% din capitalul social al Bancii Comerciale Romane S.A. (BCR), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Autorizarea Consiliului Concurentei a luat in considerare limitarile introduse de catre stat in legatura cu expunerea pentru obligatiile rezultate din act

  • Peste 40% din investitiile romanilor vor merge in fonduri mutuale

    Cu totii dorim ca economiile nostre sa nu-si piarda puterea de cumparare si sa isi creasca valoarea. Se pare ca romanul, obisnuit sa-si plaseze banii in cel mai sigur loc (vezi CEC!), dupa aderare se va reorienta catre tipuri de investire mai riscante, potrivit unei analize prezentata de Banca Comerciala Romana. Printre acestea amintim contul individual

  • Eurobank vrea sa revigoreze Bancpost

    Actionarul principal al Bancpost intentioneaza sa investeasca pana la finalul acestui an peste 170 milioane de euro in consolidarea si extinderea retelei bancii romanesti. EFG Eurobank, caci despre el este vorba, are in vedere pentru 2006 cresterea numarului de sucursale Bancpost pana la 210 unitati. In prezent, Bancpost detine peste 160 de sucursale in

  • Mylo, noul dispozitiv wireless al Sony

    Compania  Sony Corp. a anuntat ca va lansa un nou tip de dispozitiv wireless broadband, ce va permite utilizatorilor sa faca schimb de mesaje online de tip voce sau text, sa navigheze pe Internet si sa asculte muzica. Produsul va fi comercializat momentan doar in SUA.

  • Piata graului, reglata de Ministerul Agriculturii

    Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca saptamana trecuta Ministerul a vrut sa intervina pe piata si sa cumpere grau intrucat pretul se mentine scazut, insa Consiliul de produs a considerat ca nu este momentul potrivit. In prezent, graul se vinde cu circa 3.700 lei/kilogram.

  • Gazprom cauta parteneri pentru Shtokman

    Gazprom a anuntat ca va selecta partenerii cu care vor forma consortiul de administrare al exploatarii masivului zacamant de gaze naturale Shtokman in viitorul apropiat. Printre cei interesati se numara norvegienii de la Statoil si Norsk Hydro, grupul francez Total si americanii Chevron si ConocoPhilips.

  • Mars se teme ca va ramane fara cacao

    Gigantul producator de ciocolata, Mars, a inceput o batalie cu moliile ce ameninta productia de cacao, un ingredient cheie in produsele companiei. Insectele cauzeaza ingrijorari majore in Asia unde se produce aproximativ 17% din cacao.

  • Allianz-Tiriac si-a majorat capitalul cu 1,3 mil. euro

    Capitalul social al Allianz-Tiriac Asigurari a crescut cu 4,62 milioane RON, de la 30.470.830 RON, la valoarea de 35.090.601 lei noi, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Operatiunea a fost aprobata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, printr-o Decizie a presedintelui institutiei. Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2005, nerepartizat. Conform bila

  • Dobanda de 8% la depozitul pe 210 zile de la Banca Transilvania

    Banca Transilvania a majorat la 8% pe an dobanda pentru Depozitul pe 210 zile, care este acum unul dintre cele mai atractive produse de economisire de pe piata, potrivit oficialilor bancii. Acesta este destinat atat persoanelor fizice, cat si juridice, iar banca nu percepe, la deschiderea acestuia, nici un comision suplimentar. Este, de asemenea, important ca dobanda se mentine fixa pe intreaga perioada a depozitului, se arata intr-un comunicat

  • Consiliul Concurentei a autorizat preluarea RCI Leasing de catre RCI Banque

    Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic asupra RCI Leasing Romania SRL de catre RCI Banque SA, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Societatea RCI Leasing, activa pe piata leasingului financiar, a fost controlata anterior in comun de RCI Banque si Grupul Societe Generale. RCI Banque, membra a Grupului Renault, este prezenta pe piata romaneasca pri

  • Firma care a raspandit gripa aviara cere despagubiri

    Patronii firmei Patiprod de pe platforma Codlea, punctul de pornire al celui de al doilea val de gripa aviara, au solicitat Autoritatii Veterinare despagubiri pentru pasarile ucise de autoritati, a declarat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.

  • Gazprom face presiuni pentru a prelua controlul asupra Moldogaz

    Gazprom nu a putut ajunge la un acord cu autoritatile moldovene, pentru a-si mari cota detinuta din compania Moldovagaz, de la 50% plus o actiune la 75%, dar anunta o noua majorare a pretului gazelor naturale pentru Republica Moldova.

  • AOL isi cere scuze utilizatorilor

    Gigantul internet AOL si-a cerut scuze pentru divulgarea unor informatii de cautare, la mai mult de 650.000 din abonatii din SUA, dupa ce a fost de acord a lasa libere o serie de informatii despre utilizatori e de natura sa lezeze dreptul la confidentialitate al acestora.

  • AVAS a recuperat creante de 245 milioane lei

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)  a recuperat in primul semestru al acestui an creante in valoare de peste 245 de milioane de lei noi, a anuntat presedintele institutiei, Razvan Orasanu. Potrivit AVAS, incasarile din creante vor ajunge la 3.500-4.000 miliarde lei vechi la sfarsitul anului.

  • SIF-urile incheie ziua in crestere

    Dupa ce in debutul sedintei de astazi societatile de investitii financiare (SIF) au cunoscut scaderi medii de aproximativ 0,5%, la finalul zilei, BET-FI, indicele care masoara evolutia celor cinci SIF a consemnat o apreciere de 1,19%.

  • Angajatii Wal-Mart, platiti ceva mai bine

    Wal-Mart Stores a anuntat ca va mari salariile la aproape o treime din cele 4000 de magazine din SUA si ca va introduce un salariu maximal la toate magazinele, in efortul de a ramane competitivi cu alte lanturi de magazine si de a da curs nevoilor muncitorilor si managerilor.

  • Leul s-a depreciat cu peste un ban in fata euro

    Leul s-a depreciat cu circa un ban in fata monedei europene, la mijlocul sedintei de tranzactionare a pietei valutare, iar Banca Centrala a calculat un curs oficial de 3,5271 lei/euro. Fata de euro, moneda nationala a scazut cu 0,34% mai putin fata de nivelul atins in sedinta precedenta.

  • Bono a cumparat actiuni la Forbes Media

    Un pachet de 40% din actiunile companiei Forbes Media a fost cumparat de un grup de investitori, printre care se afla si Bono, solistul formatiei U2. Printre achizitiile noilor investitori se numara Forbes Magazine si pagina de web Forbes.com.

  • Leul intra in Europa din 1 septembrie

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a emis pe 1 august un nou regulament valutar care prevede liberalizarea completa a contului de capital, incepand cu 1 septembrie 2006. Leul romanesc devene astfel pe deplin convertibil. Ceea ce inseamna ca toate restrictiile impuse de BNR la operatiunile monetare vor fi anulate. Strainii vor putea cumpara liber, fara auto

  • Credit Agricole vine in Romania prin Emporiki Bank

    Credit Agricole, cea mai mare banca franceza, a cumparatat de la statul grec, in schimbul a 3,3 miliarde euro, un pachet majoritar al bancii Emporiki Bank, prezenta si in Romania, unde este cunoscuta publicului larg mai ales datorita parteneriatului cu clubul de fotbal Dinamo. Banca franceza a cumparat 11 procente din actiunile Emporiki detinute de stat

  • Vodafone si Petrom, parteneriat pentru asigurarea infrastructurii de comunicatii si servicii

    Vodafone Romania si Petrom au semnat  un parteneriat de anvergura pentru asigurarea infrastructurii de comunicatii si servicii, la nivel national, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. “Acordul incheiat cu Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din sud estul Europei, ilustreaza increderea pe care atat piata cat si clientii nostri o au in capacitatea noastra unica de a le oferi solutii dedicate de voce si de date, integrate intr-o singura retea performanta de comunicatii. Complexitatea serviciilor oferite face ca acest parteneriat sa fie o adevarata provocare pentru