Arhiva » August 2011 » 18 August 2011

Toate stirile publicate in data de 18 August 2011 | 36 de inregistrari

  • Mega Image vrea sa cumpere G'market

    Grupul belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, se afla in negocieri avansate pentru preluarea celor patru magazine G'market pe care compania turca Anchor Group le detine in Romania.

  • S&P retrogradeaza Google dupa preluarea Motorola

    Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) a revizuit in scadere ratingul acordat companiei Google ca urmare a deciziei acesteia de a cumpara producatorul de telefoane mobile Motorola.

  • Castiguri mari din energia eoliana

    Incepand de anul trecut, asistam la o avalansa de proiecte noi pe piata energiei eoliene, sector care atrage 75% din investitorii straini. Aceasta datorita stimulentelor sub forma certificatelor verzi, dar si potentialului eolian urias.

  • BNR a injectat in piata 2,286 miliarde lei, printr-o operatiune repo la 7 zile

    Banca Nationala a Romaniei a injectat miercuri in piata bancara 2,286 miliarde lei, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, la o dobanda de 6,25% pe an, egala cu dobanda cheie.

  • Topul tarilor in care locuitorii economisesc cei mai multi bani

    Cand vorbim despre economisire, comportamentul oamenilor variaza de la tara la tara. Locuitorii Statelor Unite, de exemplu, pun deoparte doar 5,8% din ceea ce castiga. In tarile aflate in topul celor 10 state in care se economiseste cel mai mult, locuitorii pastreaza pentru zile negre mai mult de 9% din venituri.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, cu cresteri cuprinse intre 1,03% si 2,47%, cea mai buna evolutie fiind inregistrata de indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Bancile din UE critica propunerea franco-germana privind taxa pe tranzactiile financiare

    Bancile cu operatiuni in Uniunea Europeana critica propunerea franco-germana de introducere a unei taxe pe tranzactiile financiare, afirmand ca masura nu va stabiliza pietele financiare, ba chiar ar putea contribui la perturbarea acestora, relateaza Reuters.

  • PREMIERA: Am scapat de benzina care costa 6 lei!

    La inceputul lunii martie, pentru prima data pretul benzinei trecea de 6 lei, iar in lunile ce au urmat, pe masura ce pretul petrolului a tot crescut, chiar si sortimentele mai ieftine se duceau inspre 6 lei litrul. A venit vara, iar litrul de benzina s-a ieftinit, iar cifrele publicate de companii arata ca, in afara unui singur sortiment, niciun carburant nu mai costa peste 6 lei.

  • Analistii: O crestere a PIB sub 3% nu va fi resimtita de populatie

    Tara noastra a avut cea mai slaba crestere economica din UE in trimestrul al doilea, raportat la aceeasi perioada a anului trecut, de 0,3%. PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 1,7%, dar si-a incetinit semnificativ dinamica fata de primele trei luni ale anului, potrivit datelor Eurostat.

  • CEC Bank reduce costurile percepute la creditele de refinantare

    CEC Bank a redus intre 0,4 si 0,9 puncte procentuale dobanzile la creditele de refinantare garantate cu ipoteci si/sau depozite colaterale, in lei si euro.

  • Guvernul a aprobat realizarea a 1.400 de apartamente ANL in sectorul 2

    Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 1.400 de apartamente pentru tineri, informeaza Executivul. Constructiile vor fi realizate in sectorul 2 din municipiul Bucuresti si fac parte din Programul "Locuinte pentru tineri", derulat prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte.

  • Lazaroiu: Salariile bugetarilor nu vor creste in 2012

    Nu pot sa spun cu certitudine ca vor fi refacute salariile bugetarilor in 2012 si nimeni din guvern nu o poate spune, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, cu referire la posibilitatea unor majorari ale lefurilor. "Intreaga lume e cuprinsa de incertitudine. Noi nu suntem singuri in lumea asta, depindem de toti ceilalti. Daca se intampla ceva la bursa de la New York, asta se resimte inclusiv la Bucuresti", a mai spus demnitarul.

  • Afla ce avere are noul Ministru al Sanatatii!

    Conducerea UDMR l-a desemnat oficial astazi pe Ritli Ladislau, actualul director medical al Spitalului din Oradea pentru functia de ministru, dupa ce liderii PDL au acceptat ca Ministerul Sanatatii sa coordoneze Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Pana acum, CNAS raspundea direct in fata premierului.

  • KPMG, catre bancheri: Atentie la criza datoriilor suverane!

    Cele mai importante 15 banci europene au realizat in 2010 profituri cumulate de 85 miliarde euro, un nivel dublu fata de cel inregistrat in 2009 si in contrast cu pierderile de 25 miliarde euro inregistrate in 2008. Un raport KPMG arata ca aceste banci par sa fie bine pozitionate pentru redresare in conditii normale, insa ingrijorarea generata de situatia datoriilor suverane semnaleaza o perioada dificila in orizontul apropiat.

  • Bancile finanteaza 40% datoria Romaniei

    Bancile din Romania au expuneri nesemnificative fata de guvernele cu datorii din Europa, dar au o expunere importanta la datoria suverana a Romaniei. Si asta poate fi riscant in caz de contagiune, considera Serban Toader, Senior Partner al KPMG in Romania.

  • City Mall este deja mort: Cea mai paguboasa tranzactie imobiliara

    Prima impresie: ''Am facut o afacere buna''. Deznodamantul? ''Avem noroc daca vindem si la un sfert din pretul de achizitie''. Cam asa ar putea fi rezumata lectia pe care criza le-a predat-o proprietarilor City Mall atunci cand le era lumea (de business) mai draga.

  • Cat de expusa este BNR la criza din SUA?

    BNR mizeaza in continuare pe obligatiunile americane, in pofida turbulentelor din ultima perioada si a deciziei S&P de a reduce ratingul SUA la ,,AA”.

  • De ce este greu sa faci afaceri in Romania. Top 10 al dificultatilor reclamate de IMM-uri

    Scaderea cererii interne, inflatia, birocratia si fiscalitatea excesiva sunt doar cateva dintre problemele de care se plang reprezentantii IMM-urilor din Romania.

  • Kaufland continua angajarile in mai multe orase. VEZI JOBURILE!

    Reteaua germana de hipermarketuri de tip discount Kaufland a deschis 6 noi magazine in 2011 si continua sa faca recrutari in mai multe orase din tara. Aproape 200 de joburi sunt vacante pe site-ul Kaufland Romania

  • Cum se poate prabusi, din nou, piata rezidentiala?

    Daca mai are cineva vreun dubiu ca acest lucru se poate intampla, e bine sa se mai gandeasca inca o data. Pentru cei care inteleg domeniul imobiliar, este evident ca segmentul rezidential a fost sustinut in ultimii 3 ani de statul roman.

  • 280 de locuinte terminate in Bucuresti, in primul trimestru din 2011

    Un numar de 280 de locuinte au fost terminate in Bucuresti, in primul trimestru al acestui an, cu 66 mai putine fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

  • Care sunt actiunile care s-au ieftinit cel mai mult. Merita sa cumperi?

    Prabusirea burselor din toata lumea a facut ca si actiunile de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sa se ieftineasca suficient de mult ca sa exercite o mare tentatie de cumparare. Cred brokerii ca acum este momentul propice de cumparare, mai ales ca indicii bursieri au inchis aseara cu cresteri semnificative? Care sunt criteriile de decizie?

  • Lenovo isi dubleaza vanzarile si devine producatorul de PC-uri numarul 3 in lume

    Lenovo a reusit sa isi dubleze anul acesta vanzarile si sa maximizeze profiturile, devenind astfel producatorul de PC-uri numarul 3 in lume, dupa vanzari, foarte aproape ca performanta de HP si Dell, primele companii in top.

  • Agricultura ar putea impinge PIB-ul cu 0,4-0,5% in 2011 sustine economistul sef al BCR

    Agricultura ar putea stimula cresterea economica modesta asteptata pentru 2011, fiind posibil ca in situatia unor evolutii meteo favorabile agricultura sa impinga in sus PIB-ul cu 0,4-0,5 puncte procentuale, apreciaza economistul sef al Bancii Comerciale Romane, Lucian Anghel, intr-un articol publicat in 'The Economist'.

  • Pentru 54% dintre romani nu conteaza tara din care provine angajatorul - studiu

    Pentru 54% dintre romani nu conteaza tara din care provine angajatorul, potrivit unui studiu al BestJobs.ro, care a chestionat 3.040 de utilizatori pentru a afla daca sunt multumiti de domeniul in care profeseaza momentan si daca originea unui angajator este importanta pentru ei.

  • Popa (BNR): Problema Romaniei cu francul elvetian este mai mica decat in alte tari

    Viceguvernatorul BNR Cristian Popa este de parere ca Romania nu are o problema de dimensiunile celor din alte tari in ceea ce priveste francul elvetian, sustinandu-si afirmatia prin prezentarea ultimelor date ale BNR cu privire la creditele in aceasta moneda, informeaza The Money Channel.

  • CEC taie marjele la creditele de consum cu ipoteca vandute pana in noiembrie

    Banca de stat CEC Bank vinde credite de nevoi personale garantate cu ipoteca la o dobanda de 7,99% la lei, formata din rata de referinta ROBOR la trei luni si o marja de 2,5 puncte procentuale, redusa cu 1,5 puncte fata de nivelul standard anterior.

  • Romania poate importa criza prin filiera auto

    Daca in toamna lui 2008 Romania a fost afectata in special prin reducerea investitiilor si scaderea fluxurilor de capital, de data aceasta, tara noastra va importa criza pe filiera industriei auto, care ar putea fi afectata de cererea din Occident, unde deja vanzarile auto incep sa scada, iar producatorii incep sa ofere reduceri si promotii.

  • Bursa de la Bucuresti era in coborare cu 1,1% la deschidere. Actiunile europene au deschis in scadere

    Bursa de la Bucuresti afisa o corectie de 1,1% la inceputul sesiunii de joi, pe o lichiditate redusa, evolutie corelata cu scaderile consemnate de marile burse europene.

  • Cum a devenit pirateria software "sport national" in Romania

    Pirateria cauzeaza economiei pierderi de peste 150 de milioane de euro anual, iar printre cei care pirateaza se numara atat persoane fizice, cat si retaileri cu renume.

  • Taxele, impozitele si amenzile vor putea fi platite prin internet banking sau la ghiseele bancilor

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a implementat un sistem simplificat care permite cetatenilor plata impozitelor si taxelor, inclusiv a amenzilor, prin internet banking sau la ghiseele bancilor, fara perceperea de comisioane bancare, a anuntat joi MFP.

  • Taxa pe tranzactiile financiare se va aplica si in Romania

    Taxa pe tranzactiile financiare se va aplica in toate tarile UE, spun oficialii guvernului german citati de Reuters. Ministrii de Finante ai Frantei si Germaniei au anuntat ca vor face o propunere concreta la inceputul lunii septembrie in privinta noii taxe, fara sa ofere alte detalii.

  • Vrei sa te angajezi intr-o banca? Vezi cine angajeaza

    Cei care au visat intotdeauna la cariera in domeniu bancar au, acum, o noua sansa, caci piata muncii in acest domeniu pare sa-si revina. Astfel, un numar impresionant de banci angajeaza, in aceasta perioada. Joburile sunt dedicate atat domeniului financiar, cat si in zona de IT sau mangement.

  • Afla unde s-au ieftinit casele si cu cat!

    Pe fondul scaderii generale a preturilor la apartamente si terenuri, incep sa apara unele semne ca piata imobiliara s‑ar fi apropiat de minimum. Cresteri timide - dar totusi cresteri dupa trei ani de continua scadere - incep sa se vada in special in orasele din provincie.

  • Topul bancilor la jumatatea anului

    Sistemul bancar continua sa digere efectele crizei la aproape trei ani de la izbucnirea acesteia, iar principalele 10 banci care controleaza nu mai putin de 77,7% din totalul activelor bancare isi vad rezultatele subtiate.

  • Moneda nationala se apreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,2567 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2567 lei/euro, cu 0,10% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9544 lei/dolar.