Arhiva » Decembrie 2020 » 08 Decembrie 2020

Toate stirile publicate in data de 08 Decembrie 2020 | 3 de inregistrari

  • Una din trei masini nou vandute in 2030 va fi electrica

    Potrivit ultimului raport Deloitte „Electric Vehicles Setiing a course for 2030” publicat recent, este de așteptat ca vânzările de mașini electrice vor crește cu aproximativ 30% anual, în următorii zece ani, urmând ca la finalul deceniului una din trei mașini noi vândute să fie electrică. Totodată, numărul total de mașini electrice vândute anual în întreaga lume va crește de la 2,5 milioane în prezent până la 11,2 milioane în 2025, respectiv 31,1 milioane în anul 2030.

  • IMM-urile care dezvăluie proactiv scurgerile de date tind să aibă pierderi financiare cu 40% mai reduse

    Potrivit raportului furnizat de Kaspersky, „How businesses can minimize the cost of data breach”, există o corelație clară între modul în care este dezvăluită o breșă de securitate a datelor și pierderile financiare totale pe care le are o companie în urma unui incident de securitate cibernetică. Astfel, întreprinderile mici și mijlocii care decid să își informeze voluntar publicul și toate părțile interesate cu privire la asemenea situații, pier cu aproximativ 40% mai puțin de pe urma unor asemenea evenimente decât alte companii, ale căror probleme de acest gen ajung prima dată doar în mass-media. S-a constatat o tendință similară și în cazul companiilor mari.

  • Deloitte Legal: Drepturile salariale ale lucratorilor detasati intre statele membre UE

    În ultimii ani, autoritățile europene au acordat o atenție din ce în ce mai mare aspectelor legale legate de detașarea lucrătorilor pe teritoriul UE și implicit, de drepturile acestora și libera concurență. Legislația în domeniu a fost astfel revizuită de mai multe ori, cea mai recentă schimbare constând în adoptarea Directivei 2018/957/UE, care modifică Directiva 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii (Posted Worker Directive – PWD). această nouă reglementare a fost deja transpusă și în legislația românească prin Legea 172/2020 care cuprinde o serie de reguli concrete cu privire la detașarea lucrătorilor în și din România.