Arhiva » Ianuarie 2017 » 29 Ianuarie 2017

Toate stirile publicate in data de 29 Ianuarie 2017 | 6 de inregistrari

  • 31 dec 2016. Evolutia leului in actualul context politic

    Se anticipeaza chiar o crestere a valorii leului, in special in raport cu euro, dupa ce turbulentele de pe scena politica romaneasca se vor domoli, respectiv dupa instalarea noului guvern si adoptarea bugetului pe 2017.

  • Statele Unite ale Americii si Parteneriatul Transpacific

    Acordul de parteneriat transpacific, cunoscut si sub numele TPP, a fost semnat de 12 tari: de Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Peru, Singapore, SUA si Vietnam. Scopul TPP-ului este acela de a crea zona de liber schimb cea mai extinsa la nivel mondial, urmarind sa indeparteze barierele din calea comertului si investitiilor intre membrii sai, sa consolideze relatiile economice dintre cele 12 tari, sa dezvolte o piata unica dupa modelul UE.

  • Indicele Dow Jones a depasit pragul de 20.000 de puncte

    Indicele Dow Jones a depasit, miercuri pragul de 20.000 de puncte, pentru prima data in istoria economiei, informeaza agentiile internationale de presa. Simultan, mai multi indici importanti ai burselor din Statele Unite au consemnat noi recorduri. Indicele mediu Dow Jones a crescut cu 138 de puncte, atingand maximul de 20.051,29 puncte miercuri seara.

  • Pretul energiei electrice atinge un record

    Iarna acestui an a dus un consum record de energie electrica, un astfel de nivel nemaifiind atins de la Revolutie, dupa cum au declarat specialistii din domeniu.

  • Liderii industriei tehnologice din SUA trag un semnal de alarma dupa anuntarea restrictiilor privind imigratia

    Industria tehnologica americana, un angajator important de forta de munca straina, a ripostat sambata la brusca interdictie privind calatoriile in SUA pentru cetatenii din sapte tari din Orientul Mijlociu, pe care unii lideri au numit-o imorala si contrara valorilor americane, transmite Reuters.

  • IATA: O parte din personalul navigant nu va putea intra in SUA dupa anuntarea restrictiilor privind imigratia

    Noua interdictie privind calatoriile in SUA pentru cetatenii din sapte tari din Orientul Mijlociu a prins nepregatite companii aeriene, ale caror echipaje din aceste state nu pot de asemenea intra pe teritoriul Statelor Unite, a anuntat sambata Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.