Arhiva » Iulie 2006 » 18 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 18 Iulie 2006 | 37 de inregistrari

  • Libra Bank pagubita cu 1.7 mld. lei

    Parchetul Judecatoriei sectorului 4 din capitala a trimis in judecata mai multe persoane pentru acordare si primire nelegala de credite bancare, potrivit biroului de Presa de pe langa Parchetul Bucuresti. Prejudiciul se ridica la aproximativ 1,7 mld. lei si a fost inscris in perioada aprilie - octombrie, anul trecut. Tot ce se cunoaste la ora actuala est

  • APIA anunta cresteri de 46% la leasing, fata de anul trecut

    Tranzactiile in leasing pe piata auto romaneasca au avansat cu 46% in primul semestru fata de perioada similara a anului trecut, la 58.438 de autovehicule, cumuland circa 43% din totalul vanzarilor, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Romania (APIA). Autoturismele noi de import achizitionate in leasing au totalizat,

  • Cum joci online la bursa

    Tranzactioneaza la bursa! Consultatii gratuite din partea unui broker dedicat tie! Deschide acum un cont de tranzactionare la bursa! Sunt doar cateva indemnuri cu care te imbie unele site-uri specializate in tranzactii online. Pentru cei mai sceptici vine si argumentul de aur: cresterea veniturilor intr-un ritm ametitor. Gasesti sfaturi pentru incepatori

  • Vacanta pe banii bancii

    Creditul pentru vacanta poate fi improvizatia de ultim moment pentru un concediu reusit. La solicitarea clientului, o parte din suma (pana la 50% din valoarea sejurului) poate fi acordata in numerar, pe card sau prin cec de calatorie.

  • De ce Romania este prima la fraudele in euro?

    La aceasta intrebare seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, aflat in vizita la Targu Mures a gasit o explicatie simpla: Romania se afla in topul tarilor europene privind fraudele din bani comunitari deoarece s-au accesat bani multi iar presa este vigilenta.

  • 1,5 mil. euro, capitalul social minim al fondurilor de pensii private

    Societatile de pensii private si administratorii de fonduri de pensii private vor fi nevoiti sa aiba un capital social minim egal cu echivalentul in lei al sumei de 1,5 milioane de euro, conform unui proiect normativ publicat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Peste 75% dintre microintreprinderi nu au site

    In pofida faptului ca peste 82% dintre intreprinderile mici si mijlocii au computere in dotare, o foarte mare parte dintre acestea nu au un site pentru a-si promova activitatile desfasurate. Astfel, potrivit unui studiu realizat de CNIPMMR, numai 24,12% dintre IMM-uri au un site propriu.

  • AstraZeneca vrea sa dea lovitura cu Seroquel

    Obtinerea acordului de comercializare din partea Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) este foarte importanta in strategia de crestere a vanzarilor Seroquel, produs folosit atat pentru schizofrenie, cat si pentru anxietate si depresie.

  • Cifra de afaceri de peste 232 mil. euro pentru brokerii de asigurari

    Brokerii de asigurari au inregistrat, in cursul anului 2005, o cifra totala de afaceri de 855,39 milioane lei noi (232,62 milioane euro), ceea ce reprezinta aproape 20% din primele totale subscrise de societatile de asigurari anul trecut, informeaza un raport al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Top Fonduri mutuale 18.07.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • Fiscul a "indesat" un miliard de lei la bugetul de stat

    Amenzile date in urma controalelor efectuate de catre Fisc au adus bugetului de stat peste un miliard de lei doar in prima jumatate a acestui an, conform datelor prezentate de Agentia de Administrare Fiscala.

  • Arcelor investeste in Romania

    Grupul european Arcelor si compania spaniola Bamesa vor investi aproximativ 30 milioane de euro pentru a construi, in judetul Arges, la Topoloveni, un centru de servicii pentru produse din otel, destinate industriei auto si echipamentelor electrocasnice, precizeaza Reuters.

  • Rusii, cei mai mari consumatori de Heineken

    Heineken, al treilea mare producator de bere din Europa, si-a marit previziunile de profit pentru acest an dupa ce noi produse, incluzand berea cu putine calorii, au fost lansate. Castigurile, excluzand achizitiile, vor urca cu pana la 10%...

  • Piata valutara, stabila in deschidere

    Cotatiile monedei nationale pe piata valutara interbancara au fost stabile in prima parte a sedintei de marti, tranzactiile fiind realizate in special de catre investitorii locali. In cursul diminetii de marti, bancile realizau transferuri in intervalul 3,5950 - 3,6000 lei/euro...

  • Oferta de vile merge "la pas" cu cererea

    Victoria Linca, senior consultant in cadrul departamentului rezidential al companiei imobiliare DTZ Echinoctiu a precizat ca in cazul calitatii, piata rezidentiala a inregistrat o maturizare in favoarea cererii, oferta de vile moderne dezvoltandu-se...

  • Putin strange relatiile cu Norvegia

    Gigantul energetic rusesc, Gazprom, urmeaza sa hotarasca cine va fi partenerul cu care va incepe proiectul de exploatare a zacamintelor din zona Arctica. In lista celor cinci firme prospectate, favorite par a fi Statoil si Norsk Hydro din Norvegia.

  • Raiffeisen Bank, favorita in cursa pentru CEC

    Bancile inscrise in lupta pentru preluarea controlului asupra ultimei banci din sistemul bancar romanesc de stat si-au depus in cursul zilei de luni ofertele angajante. Potrivit presedintelul Comisiei de Proivatizare a CEC, Sebastian Vladescu, aceste oferte vor fi deschide in cursul saptamanii viitoare, pe data de 25 iulie.

  • New York Times face economii

    Prestigiosul ziar New York Times are in plan reducerea dimensiunii paginii si inchiderea unei tipografii ce va duce la pierderea a 1.050 locuri de munca, potrivit unui comunicat postat pe propriul website.

  • Vodafone are probleme in Italia

    Vodafone a dat in judecata principalul competitor din Italia, Telecom Italia, pretinzand ca operatorul a abuzat de suprematia sa pe piata telefoniei fixe. Potrivit Vodafone, Telecom Italia s-a folosit de dominatia pe piata telefoniei fixe pentru a-si crea un avantaj ilegal in telefonia mobila.

  • Cresterea economica a Chinei depaseste prognozele specialistilor

    Economia chineza a cunoscut o crestere de 11,3% in al doilea trimestru al anului, acesta fiind un ritm superior de crestere fata de prognozele formulate de analistii care considera de asemenea ca autoritatile vor avea intentia de a lua masuri pentru scumpirea creditului.

  • Nu mai avem bogati pentru masini de lux

    De exemplu, daca, automobilele de lux Porsche au fost singurele care au reusit sa se mentina la acelasi nivel al vanzarilor(37), nu la fel se poate vorbi si in cazul producatorului nipon Toyota unde vanzarile au scazut cu o cincime.

  • Bursa deschide in crestere sedinta de marti

    Indicele BET-FI, care masoara activitatea celor cinci societati de investitii financiare, a cunoscut o apreciere de 1,19% la ora 10.45, fiind urmat de indicele BET, care evalueaza evolutia celor mai lichide 10 titluri, cu o crestere de 0,41%.

  • Amenzi pentru neplata asigurarii locuintei

    Fiecare persoana care nu isi va plati asigurarea obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor naturale va fi sanctionata contraventional cu amenda de la 100 la 500 de lei, potrivit proiectului guvernamental de ordonanta.

  • Subventia la incalzire acordata populatiei se mentine si dupa 2007

    Familiile care beneficiaza de sistemul centralizat de incalzire vor primi subventii si dupa aderare in functie de venituri, a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei DA, Adriean Videanu. De asememea, el a precizat ca in cel mult 10 zile vor stabili conditiile de acordate a subventiilor.

  • Peste un milion de romani lucreaza inca la negru

    Romania are mari probleme din punctul de vedere al modului in care forta de munca este angajata, asta in conditiile in care 1,2 milioane persoane lucreaza in economia informala, a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu...

  • O noua gama de bauturi racoritoare cu arome de fructe, sub umbrela Coca-Cola

    Coca-Cola Romania o va lansa pe piata interna o noua bautura racoritoare necarbonatata cu un continut de 12% de suc de fructe - Cappy Ice Fruit. Aceasta va fi comercializata in ambalaje de: 0,5L si 1,5L si va avea un pret de 2 lei si respectiv 3,8 lei.

  • Atac de tip phishing impotriva clientilor BCR si ai altor banci

    Un nou atac impotriva utilizatorilor de card a avut loc in urma cu scurt timp. Mai multi clienti ai Bancii Comerciale Romane au primit un e-mail de tip phishing, expeditorul trecut in e-mail fiind BCR Online. Contactati de catre Wall-Street, oficialii bancii au declarat ca acest mesaj

  • MasterCard are o platforma unica de autorizare a tranzactiilor

    Bancile europene care doresc sa isi extinda activitatea internationala si sa le ofere clientilor lor servicii suplimentare prin noi tehnologii de plata vor putea beneficia de imbunatatirile semnificative ale platformei globale MasterCard de procesare a autorizarilor, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Incepand cu a doua jumatate a anului 2007, bancile cliente MasterCard din intreaga lume isi vor putea procesa operatiunile de autorizare a tranzactiilor printr-o interfata comuna. Tranzactiile vor primi aprobarea initiala printr-un singur punct de conexiune, in cadrul unui sis

  • OTP Bank a depus astazi oferta de licitatie pentru CEC

    OTP Bank a inaintat astazi oferta de licitatie pentru achizitionarea unei majoritati de 69,9% din actiunile Casei de Economii si Consemnatiuni, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In prezent, CEC este detinuta in proportie de 100 % de catre Statul Roman care, in calitatea sa de vanzator, este reprezentat in procesul de privatizare de Ministerul Finantelor Publice din Romania. Oferta de licitatie a OTP Bank include oferta de pret, conditiile contractuale, acordul de achizitionare, precum si toata documentatia necesara. Oferta a fost inaintata dupa ce echipa de achizitie a OTP

  • HVB Bank si Banca Tiriac lanseaza Creditul pentru Orice pe 10 ani

    HVB Bank Romania si Banca Tiriac lanseaza o noua varianta a Creditului pentru Orice, continuand procesul de diversificare a portofoliului de produse de creditare pentru persoane fizice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noul produs se adreseaza celor ce doresc sa beneficieze de un imprumut pentru nevoi personale nespecificate, in conditii flexibile. Portofoliul pe care il conturam cu fiecare nou produs confirma dorinta celor doua banci de a gasi impreuna solutii financiare cat mai avantajoase si cat mai flexibile. Produsul lansat vine in intampinarea celor care doresc sa i

  • Oare cine va castiga licitatia pasapoartelor?!

    Astfel, conform cerintelor, firmele interesate trebuie sa aiba o medie a cifrei de afaceri inregistrata in ultimii 3 ani de cel putin 150 milioane euro si sa depuna o garantie de participare de minimum 1,5 milioane euro.

  • Tentativa de furt electronic divulgata de BitDefender si BCR

    Banca Comerciala Romana (BCR) si BitDefender, divizia de securitate a datelor a companiei Softwin, au avertizat, ca specialistii lor au descoperit o tentativa de furt de date personale care ii viza pe posesorii de carduri emise de mai multe banci din Romania.

  • BVB incheie sedinta de marti in crestere

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat marti aprecieri pentru toti cei patru indicii bursieri luati in considerare astfel incat cresterea medie a acestora s-a situat deasupra unui prag de 2%. ROTX, indicele cotat la Viena, a inregistrat astazi cea mai importanta crestere, de 2,28%...

  • CSA supravegheaza Ardaf Cluj-Napoca

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a pus sub administrare speciala Ardaf Cluj-Napoca. Acest fapt se datoreaza managementului slab ce a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. In calitate de administrator special al societatii, consiliul CSA l-a desemnat, potrivit legii, pe avocatul R

  • Banca di Roma a trecut pe pierdere anul trecut

    Banca di Roma, sucursala Bucuresti, a consemnat anul trecut pierderi de 0,96 milioane lei, dupa ce in 2004 a inregistrat un profit de aproape 12.000 de lei, potrivit datelor financiare ale institutiei de credit. La finele anului trecut, banca avea active in valoare de 165,3 milioane lei, in crestere cu 12% comparativ cu nivelul din decembrie 2004. Venitu

  • Nebunia de pe piata creditelor mari fara garantii

    HVB Bank si Banca Tiriac lanseaza o noua varianta a Creditului pentru Orice, continuand procesul de diversificare a portofoliului de produse de creditare pentru persoane fizice, inceput curand. Noul produs se adreseaza celor ce doresc sa beneficieze de un imprumut pentru nevoi personale nespecificate de 20.000 euro fara garantii, in conditii flexibile. P

  • Nu uita sa notifici firma de asigurari inainte de expirarea RCA-ului

    Daca ti-a expirat RCA-ul si nu vrei sa risti o amenda de cel putin 1.000 de RON (sic!), atunci esti obligat, conform noii legislatii in vigoare, sa-ti faci o noua asigurare tot la firma la care ai incheiat precedenta asigurare. Pentru a schimba firma de asigurari, trebuie ca aceasta sa fie notificata cu cel putin 30 de zile inainte. Notificarea se face i