OTP Bank a depus astazi oferta de licitatie pentru CEC

Data publicarii: 18-07-2006
OTP Bank a inaintat astazi oferta de licitatie pentru achizitionarea unei majoritati de 69,9% din actiunile Casei de Economii si Consemnatiuni, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In prezent, CEC este detinuta in proportie de 100 % de catre Statul Roman care, in calitatea sa de vanzator, este reprezentat in procesul de privatizare de Ministerul Finantelor Publice din Romania. Oferta de licitatie a OTP Bank include oferta de pret, conditiile contractuale, acordul de achizitionare, precum si toata documentatia necesara. Oferta a fost inaintata dupa ce echipa de achizitie a OTP Bank, impreuna cu avocatul legal Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie si cu auditorul financiar Ernst & Young au efectuat analizele necesare, pe baza carora s-a elaborat continutul ofertei prezentate.

Cota de piata a CEC este bazata in proportie de 4,3% pe cele 1,53 miliarde euro, cat totaliza valoarea bunurilor la 31 decembrie 2005, dividendele actionarilor sai fiind de 158 milioane euro, iar profitul impozitat de 1 milion euro. Banca de economii ii deserveste pe cei aproximativ 3,1 milioane de clienti prin intermediul a 1.400 de sucursale. Institutia financiara, cu sediu central in Bucuresti, este axata pe segmentul de retail si a totalizat la sfarsitul anului trecut depozite in valoare de 1,31 miliarde de euro si imprumuturi in valoare de 511,9 milioane euro.

Dupa cum se stie, Ministerul Finantelor Publice a prezentat o oferta pentru vanzarea a pana la 75%, dar nu mai putin 50% plus unu din actiunile CEC, la data de 10 august 2005. OTP Bank a inaintat Scrisoarea de Intentie catre Ministerul Finantelor la data de 31 august 2005, urmand ca in luna octombrie a aceluiasi an banca sa fie deja trecuta pe short list-ul bancilor invitate sa inainteze oferta concreta. Vanzatorul a modificat miza  in iunie 2006 la 69,9%, OTP Bank inaintand astazi oferta sa de licitatie pentru acest procent pus in vanzare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: