Arhiva » Iunie 2006 » 15 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 15 Iunie 2006 | 21 de inregistrari

  • Pret pe angajat: 150 de euro pe an

    In anii ‘90 au disparut, incet-incet, din peisajul romanesc fabricile cu mii de angajati, care implicau un volum mare de munca din punctul de vedere al resurselor umane. Cele cateva ramase ridicau alte probleme departamentului de personal.

  • Pensiile private, obligatorii pentru romanii sub 35 de ani

    Numarul persoanelor care pot adera la fonduri de pensii administrate privat va creste, pe baza noilor condiþii aprobate de Guvern prin modificarea Legii privind fondurile de pensii administrate privat, a anunþat ministrul Muncii, Solidaritaþii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu.

  • Doar sase banci transmit informatiile pozitive Biroului de Credite

    Doar sase banci din cele 23 care colaboreaza cu Biroul de Credite transmit institutiei fisiere cu informatii pozitive despre clienti, a declarat Serban Epure, directorul general al Biroului, la conferinta "Puncte tari si puncte slabe la Biroul de Credite".

  • Tranzactie pe piata farmaceutica: Bayer preia Schering pentru 22 miliarde de dolari

    Bayer a obtinut controlul asupra companiei Schering, pentru 17,1 miliarde de euro, dupa ce Merck a vandut participatia de peste 21% detinuta la grupul farmaceutic, ceea ce a determinat cresterea cotatiilor actiunilor celor trei companii.

  • S-a aprobat Planul SINS

    Acesta a fost aprobat de Guvern in sedinta de ieri si va permite autoritatilor, un acces rapid la date privind persoane si bunuri care trec frontiera de stat. Crearea SINS permite autoritatilor controlul trecerii frontierei de stat, a respectarea regimului vamal...

  • Ministerul Mediului a primit 27 milioane RON

    Ministerul Mediului a primit 27 de milioane de lei pentru lucrarilor hidrotehnice de srevenire si inlaturare a efectelor inundatiilor pe Dunare. Lucrarile vizeaza refacerea liniilor de aparare, reabilitare si consolidare a digurilor, malurilor si inchiderea unor brese din...

  • Bulgarii au concesionat aeroporturile de la Marea Neagra

    Compania germana Fraport a concesionat pentru 35 de ani doua aeroporturi de la Marea Neagra, Varna si Burgas. Ministerul Transporturilor anuntase anterior ca a adoptat o decizie in acest sens, dar a refuzat sa precizeze numele companiei castigatoare, inainte de publicarea hotararii in Monitorul Oficial al Bulgariei.

  • SUA ajuta Irakul sa-si remedieze pagubele

    George W. Bush da sfaturi irakienilor. El spune ca noul guvern ar trebui sa infiinteze un fond special pentru a imparti cu poporul irakian banii proveniti din exploatarea petrolului, precum si echipe de remediere rapida a pagubelor produse prin atacarea instalatiilor energetice.

  • Top Fonduri mutuale 15.06.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente. Aceasta neconcordanta poate fi cauzata de netransmiterea la timp a valorilor catre redactia Banii Nos

  • Prevenirea gripei aviare ne costa peste 50 de milioane RON

    Cheltuielile facute cu personalul detasat in zonele afectate de gripa aviara se ridica la 30 de milioane RON. Din aceasta suma, 27 de milioane de RON au fost acodati de Guvern Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea vaccinului antigripal, in vederea completarii stocurilor nationale.

  • Studenti, mergeti la scoala vara!

    Asociatia studenteasca "Voluntari pentru Idei si Proiecte" (VIP) lanseaza si anul acesta scoala de vara "Romania secolului XXI". Tema celei de-a saptea editii a proiectului este "Dezvoltarea durabila: provocare pe termen lung".

  • Oferta locala slaba - romanii se orienteaza spre bancile din strainatate in privinta depozitelor

    Economiile romanilor în strainatate au crescut cu 35 la suta in

  • Creditele de consum vor continua sa creasca si în 2006, declara reprezentanti ai bancilor comerciale

    Creditele de consum vor continua sa creasca si în 2006, în

  • Romexterra Bank anunta o crestere de 85,14% a creditelor acordate

    Fondul de investitii Hyposwiss Danube Tiger a intrat in actionariarul Romexterra Bank, prin cumpararea a circa 2% din actiunile bancii.

  • Romstal Leasing a incheiat contracte in valoare de 52,2 milioane de euro

    Compania Romstal Leasing a finantat in primele cinci luni ale anului 2006, peste 1.700 de contracte de leasing in valoare de 52,2 milioane de euro, in crestere cu 140% fata de aceeasi perioada a anului 2005, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Potrivit oficialilor companiei, Romstal Leasing a atins o cifra record in luna mai a acestui an, fiind incheiate 480 de contracte de leasing in valoare de 15 milioane de euro. Recordul trecut, in valoare de 10 milioane de euro, a fost inregistrat in luna octombrie 2005, in urma Salonului International Auto Bucuresti.

  • Banca Romaneasca isi extinde reteaua teritoriala

    Banca Romaneasca, Membra a Grupului National Bank of Greece isi extinde reteaua teritoriala, prin deschiderea unei noi sucursale amplasate in Piatra Neamt, Bdul Republicii nr. 13, telefon 0233 230023, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noua sucursala are o structura functionala moderna oferind clientilor, persoane fizice si juridice, intreaga gama de produse si servicii: conturi curente, operatiuni de trezorerie, facilitati de creditare, instrumente de economisire in Lei, USD sau Euro, credite in lei deosebit de avantajoase, carduri de debit VISA si de credit Mastercard, se

  • 10 sucursale Piraeus Bank intr-o singura luna

    Urmand strategia de dezvoltare a retelei la nivel national inceputa in anul 2005, Piraeus Bank Romania va deschide in  luna iunie 10 noi sucursale in Bucuresti, Baia Mare, Satu Mare, Bistrita, Slatina, Focsani, Alexandria, Braila si Ramnicu Valcea, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acest lucru face din  Piraeus banca cu cea mai rapida dezvoltare a retelei de sucursale intr-o singura luna. Aceste noi deschideri aduc Piraeus Bank mai aproape de obiectivul de dublare a numarului de sucursale, strategia fiind ca pana la finele anului 2006 banca sa fie prezenta in fiecare resed

  • UniCredit cheama ambii soti la semnarea contractului de credit

    Persoanele casatorite nu pot obtine creditul de nevoi personale CreditInstant Plus de la UniCredit decat in prezenta sotului sau sotiei.

  • HVB Bank si Banca Tiriac si-au aliniat complet produsele comune de creditare

    HVB Bank si Banca Tiriac au anuntat miercuri alinierea completa a produselor comune de creditare atat in ce priveste dobanzile, cat si comisioanele.

  • ING deschide o sucursala pentru companii la Arad

    In cadrul strategiei sale de extindere pe piata romaneasca, ING Bank Romania a deschis astazi la Arad o sucursala bancara pentru companii, care functioneaza alaturi de zona Self'Bank, de servicii bancare pentru persoane fizice.

  • Fondurile mutuale sufera din cauza crizei bursiere

    Dupa euforia inceputului de an a urmat agonia investitorilor in fonduri mutuale, din cauza crizei prin care trece in prezent Bursa romaneasca. Astfel, pentru prima data de la inceputul anului, valoarea activelor fondurilor mutuale a scazut in mai cu 2,4%, conform datelor prezentate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). Acest