Arhiva » Mai 2021 » 28 Mai 2021

Toate stirile publicate in data de 28 Mai 2021 | 2 de inregistrari

  • Raport EY: Obstacolele financiare ar putea reprezenta cel mai mare impediment in atingerea tintei de emisii „net zero”

    Conform celei de-a 57-a ediții a raportului EY Renewable Energy Country Attractiveness Index, în anul 2020 investițiil eîn capacitățile de energie regenerabilă au crescut cu 2% până la 303,5 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă și a doua cea mai mare valoare anuală înregistrată până în prezent, sumă deloc de neglijat dacă luăm în calcul și impactul crizei cauzate de pandemia de Covid-19.

  • Opinie Deloitte: Cu sau fara bonificatii, anul acesta declaratia unica trebuia depusa pana pe 25 mai

    Termenul limită pentru depunerea declarațiilor unice aferente veniturilor realizate în anul 2020 a fost stabilit la data de 25 mai 2021. Deși în acest an contribuabilii care obțin venituri supuse raportării anuale au avut parte de mai multă predictibilitate cu privire la obligațiile pe care le au față de stat decât în anii precedenți însă, majoritatea au așteptat până în ultimul moment clarificări cu privire la bonificațiile pe care le-ar fi putut primi în urma depunerii declarației în format electronic, respectiv pentru plata obligațiilor aferente, în termenul prevăzut de lege.