Arhiva » Octombrie 2010 » 11 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 11 Octombrie 2010 | 30 de inregistrari

  • Formatiunile parlamentare sunt asteptate luni la Cotroceni la consultari cu presedintele Basescu

    Formatiunile parlamentare sunt asteptate luni, la pranz, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele pe marginea Legii pensiilor, a Educatiei, a reformei in Justitie, dar si despre bugetul pe anul viitor, partidele de opozitie fiind insa refractare sa discute cu seful statului.

  • Specialistii de la Apele Romane sustin ca Dunarea, in sectorul Bazias, se mentine in parametrii de calitate admisi

    Specialistii Administratiei Nationale "Apele Romane" estimeaza, in urma calculelor efectuate si conform debitelor de dilutie, ca apa fluviului Dunarea, in sectiunea Bazias, se va mentine la parametrii de calitate admisi, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR) remis, sambata, AGERPRES.

  • Dacia, locul IV in Bulgaria la vanzarile de masini noi in primele noua luni din 2010

    Vanzarile de masini noi in Bulgaria au scazut in primele noua luni din 2010 cu aproape 40%, comparativ cu perioda similara din 2009, a anuntat Asociatia Importatorilor Auto din Bulgaria, transmite Novinite. In perioada ianuarie-septembrie 2010, in Bulgaria au fost vandute 13.189 automobile noi, fata de 20.729 vehicule in perioada similara din 2009.

  • Cotnari estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 27 milioane euro

    Producatorul de vinuri Cotnari estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 27 milioane euro, similara cu cea de anul trecut, potrivit directorului general al companiei, Constantin Deleanu. "Estimam ca vom avea in 2010 aceeasi cifra de afaceri ca in anul trecut si ca vom recupera in ultimul trimestru al acestui an pierderile din primele trei trimestre cauzate de ploile abundente din aceasta vara", a precizat Deleanu.

  • Videanu: Scumpirea gazelor cu 5-6% pentru populatie nu ar fi un capat de tara

    Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, totodata fost ministru al Economiei, a declarat la PRO TV ca, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ar decide scumpirea gazelor cu 5-6%, acest lucru "nu ar fi un capat de tara", intrucat nu ar presupune sume mari de bani.

  • Avicola Crevedia SA contracteaza doua credite de la BCR, de 22,7 milioane lei

    Producatorul de carne de pui Avicola Crevedia SA a aprobat contractarea a doua credite de la BCR, un credit de refinantare in valoare de 12,7 milioane lei si un credit de finantare a capitalului de lucru de 10 milioane lei, potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial.

  • Soferii romani au cumparat, intr-o saptamana, roviniete in valoare de 5 milioane de euro

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a incasat aproximativ cinci milioane de euro in primele sapte zile de la introducerea rovinietei electronice, sustin reprezentantii CNADNR. Aceasta a fost introdusa de la 1 octombrie, cu o intarziere de 2 luni.

  • ANEIR sustine politica de curs a BNR

    Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania sustine politica de curs a Bancii Nationale a Romaniei, desi tot mai multe voci din lumea bancara solicita deprecierea cursului de schimb, acuzand Banca Centrala ca mentine un curs artificial.

  • BCE inaspreste accesul bancilor la credite

    Banca Centrala Europeana a prezentat noul cadru legal care arata intentia institutiei de a limita accesul bancilor din zona euro la credite, pe fondul discutiilor privind reducerea dependentei unor institutii bancare de finantarea oferita de BCE , transmite Reuters.

  • Se intampla in Romania: NX90, laptopul furat a fost lansat

    Asus a prezentat NX90, laptopul care, in urma cu aproximativ o luna, inainte de prezentare, fusese sustras din holul unui hotel de 5 stele din Bucuresti. Noul portabil integreaza cel mai bun codec, cel mai puternic amplificator disponibil si cele mai mari camere de rezonanta, de zece ori mai mari decat la un notebook obisnuit. Difuzoarele au fost plasate astfel incat sa fie eliminata vibratia carcasei.

  • Topul comunelor fruntase si codase la constructia de locuinte

    Comuna Floresti din judetul Cluj isi mentine supranumele de Capitala rurala a imobiliarului autohton. Nu-mai in primele sase luni din 2010, 206 noi locuinte au fost finalizate in localitatea ardeleana. Este numarul cel mai mare de unitati construite intr-o localitate din mediul rural in acest an, conform datelor Institutului National de Statistica(INS).

  • Cum am ratat banii UE pentru "Autostrada" Nadlac-Constanta

    Procedurile UE sunt deja greoaie, insa oficialii romani nici macar nu le incep. Asta este explicatia pentru gradul redus de absorbtie a fondurilor pentru infrastructura. Pe nici unul dintre tronsoanele care separa Nadlac de Constanta, gradul de absorbtie nu depaseste 50%.

  • Tanasescu: Un nou acord de doi ani cu FMI va fi suficient pentru Romania

    Un nou acord de doi ani cu Fondul Monetar International (FMI), dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici, a declarat, la Washington, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, citat de Mediafax.

  • Cat de scumpa ar fi viata fara subventii

    Veniturile romanilor ar trebui sa fie cu aproximativ 50% mai mari pentru a suporta cheltuielile impuse, daca statul ar percepe tarifele reale pentru caldura, gaze, curent sau transporturi.Romania, ca oricare alt stat modern, subventioneaza utilitatile de imediata necesitate. Diferenta dintre costurile reale si preturile platite poate depasi 100%.

  • Cei mai bogati copii de la TV

    Angus T. Jones, "jumatatea" din serialul "Doi barbati si jumatate" difuzat de Pro TV, castiga 300.000 de dolari pe episod. Actorul (16 ani) este cel mai bine platit minor din serialele americane. El va castiga cel putin 8,3 milioane de dolari in urmatorii doi ani.

  • "Ordonanta creditelor" va fi modificata

    Zeci de mii de clienti ai bancilor din Romania s-au organizat in grupuri pe internet pentru a da bancile in judecata. Dupa ce saptamana trecuta bancile au reusit sa treaca toate amendamentele care le convin la OUG/50/2010, supranumita si "ordonanta creditelor", aceasta va fi modificata din nou in favoarea clientilor sau atacata la Curtea Constitutionala daca va trece in forma actuala la Camera Deputatilor.

  • Borbely vrea sa taxeze bancile

    Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, care este si ministrul Mediului, a declarat ca sustine in continuare introducerea unei taxe de solidaritate asupra bancilor si va face lobby in Parlament pentru aprobarea OUG 50/2010 privind creditele populatiei in varianta adoptata de Guvern.

  • Banca Mondiala: Economia Romaniei inca nu a revenit pe crestere

    Europa emergenta si Asia Centrala au revenit pe crestere dar exista temeri privind somajul si durabilitatea expansiunii economiei, a anuntat Banca Mondiala (BM), la o conferinta de presa prilejuita de adunarea generala anuala de la Washington a Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale, conform publicatiei 'The Financial' din Georgia.

  • Profit operational de 53,56 mil. lei pentru Banca Carpatica la 9 luni

    Banca Carpatica (BCC) a raportat un profit operational de 53,56 milioane lei (12,6 mil. euro) in cel de-al treilea treimestru, de circa 3 ori mai mare decat rezultatul de la finalul anului trecut, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

  • Senatorii vor contesta modificarile OUG 50 la CC. Adoptarea legii ar mai putea dura 4 luni

    Parlamentarii din Senat vor sa conteste OUG 50/2010 la Curtea Constitutionala daca modificarile propuse de deputati in favoarea bancilor vor fi adoptate de plen. Avocatii clientilor nemultumiti spun ca procedurile judiciare declansate nu vor fi afectate de potentialele schimbari ale prevederilor ordonantei.

  • Rata anuala a inflatiei s-a accentuat la 7,77% in septembrie, potrivit INS

    Rata lunara a inflatiei a crescut in septembrie cu 0,56%, pe fondul scumpirii marfurilor alimentare, in vreme ce fata de nivelul din septembrie 2009, preturile de consum au crescut in medie cu 7,77%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • Deficitul comercial s-a redus cu 20% in luna august, la 593,6 milioane euro

    Deficitul comercial al Romaniei a scazut in august cu 20% fata de luna similara din 2009, la 593,6 milioane euro (2,51 miliarde lei), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • Indicii Bursei au deschis incert prima sedinta a saptamanii

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de luni, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 0,81%.

  • Fondul Proprietatea incepe luni plata dividendelor, de 1,1 miliarde lei

    Fondul Proprietatea (FP) incepe luni plata dividendelor, in valoare totala de 1,1 miliarde de lei, pentru profiturile inregistrate in 2008 si 2009, peste 500 de milioane de lei din aceasta suma revenind statului, in timp ce peste 4.000 de persoane fizice si juridice vor incasa diferenta.

  • Peste 1.000 de romani au incasat deja pensii private, de 342.000 euro

    Peste 1.000 de romani au incasat deja pensii private, in suma totala de 1,461 milioane lei (342.000 de euro), la numai doi ani si jumatate de cand sistemul a devenit functional in Romania, a declarat luni, la o conferinta pe tema pensiilor, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

  • Contributia la pensiile private creste la 3% in 2011

    Contributia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul III) va creste in anul 2011 la 3% din venitul brut al participantului fata de 2,5% in prezent, a anuntat, luni, la o conferinta pe tema pensiilor, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

  • Care sunt cele mai scumpe masini inmatriculate in septembrie in Romania

    In luna septembrie pe piata locala s-au inmatriculat sase automobile in valoare de peste 100.000 de euro si unul chiar de 400.000 de euro, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

  • Strainii au adus 18,5 mil. euro pe Bursa in septembrie

    Investitorii nerezidenti au realizat investitii nete in valoare de 18,5 mil. euro pe Bursa de la Bucuresti in luna septembrie, conform raportarilor BVB, in timp ce investitorii locali au vandut puternic.

  • Tanasescu: Un nou acord cu FMI pe doi ani va fi de ajuns pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia

    Un nou acord de doi ani cu Fondul Monetar International, dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici, a declarat la Washington reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

  • Bancherii au scumpit cu 20% rata la un credit ipotecar

    Bancherii au continuat sa scumpeasca creditele pentru populatie si in august, un salt semnificativ fiind inregistrat de dobanzile la creditele de consum in lei care sunt in prezent mai scumpe chiar decat inainte de criza, dobanda anuala efectiva urcand la 19,3% pe an.