Arhiva » Octombrie 2010 » 13 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 13 Octombrie 2010 | 29 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu pierderi cuprinse intre 0,19% si 0,94%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind cele mai afectate. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 15,51 milioane lei (3,62 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 5,06 milioane lei, cotatia lor coborand cu 1,99%, pana la 1,48 lei/actiune.

  • Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat votarea OUG 50/2010

    Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat votarea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a putea permite depunerea de amendamente pana la data de 21 octombrie, urmand ca pe 27 octombrie sa inceapa dezbaterea acestora.

  • Gherghina (MFP): Guvernul va discuta in sedinta de miercuri proiectul de buget pentru 2011

    Guvernul va discuta miercuri, intr-o prima lectura, proiectul de buget pentru anul 2011, a declarat marti secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina.

  • Ghetea: La nivel intregului sistem bancar, peste 20% din creditele acordate au fost restructurate

    Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, a declarat marti, la discutiile de la Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor pe tema OUG 50/2010, ca peste 20% dintre creditele acordate la nivelul intregului sistem bancar au fost restructurate.

  • Isarescu: Contributiile de asigurari sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din Romania

    Contributiile pentru asigurarile sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din Romania, iar prin aceasta se descurajeaza munca si nici nu se strang suficienti bani pentru protectie sociala, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la televiziunea publica.

  • ARB: bancile pierd peste 596 milioane euro prin aplicarea OUG 50 in forma initiatorilor

    Peste 596 milioane euro ar fi veniturile nerealizate ale bancilor daca OUG 50/2010 ramane ambigua, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, la dezbaterile pe marginea Ordonantei care au loc in Comisia pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor.

  • Asigurate obligatoriu: doar 75.000 de locuinte din cele 8 milioane existente

    Incepand de anul viitor, primarii ar trebui sa aplice amenzi de pana la 500 de lei proprietarilor neasigurati Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat 75.000 de asigurari obligatorii ale locuintelor, dintr-un total de aproape 8 milioane de imobile la nivel national.

  • PDL propune calculul marjei in functie de dobanda si indicele de la semnarea contractului de credit

    Grupul parlamentar PDL a introdus un amendament la ordonanata privind imprumuturile populatiei prin care propune calculul marjei fixe pentru creditele cu dobanda variabila in derulare prin scaderea din dobanda de la data incheierii contractului a indicelui de referinta de la acel moment.

  • 1 000 000 de vehicule Logan fabricate la Mioveni

    Dupa sase ani de la fabricarea primului automobil Logan berlina, uzina Dacia de la Mioveni a produs marti, 12 octombrie 2010, vehiculul Logan cu numarul 1 000 000. Modelul aniversar este tot o berlina, de culoare alba, cu motor Euro 5, 1.2 16v, 75 CP, care va ajunge la o clienta din Romania.

  • Georgescu a vandut Gecad africanilor

    Gigantul media sud-african Naspers a preluat 83% din furnizorul de plati cu cardul Gecad. Omul de afaceri Radu Georgescu este la al doilea exit de pe piata locala de IT. Strategia lui este simpla: fondezi un business bun, il cresti si il vinzi la maturitate

  • Salariul minim nu mai ajunge pentru cosul lunar

    Numai pentru a-si asigura hrana zilnica prevazuta in statistici, romanii ar trebui sa castige cel putin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decat minimul pe economie. "Adevarul" a calculat costurile de acoperire a cosului minim lunar, asa cum apare el in statistici. Suma totala necesara depaseste actualul salariu minim pe economie.

  • Bancile care nu se conformeaza reglementarilor UE ar putea fi preluate de autoritati

    Autoritatile de reglementare ar putea primi noi puteri, printre care si cea de a prelua controlul asupra bancilor care nu se conformeaza reglementarilor privind cerintele de capital, conform unui proiect legislativ al Comisiei Europene (CE), informeaza Bloomberg.

  • Murgu: Fondul Proprietatea va deveni privat in maximum un an

    Marius Murgu, presedintele Asociatiei Actionarilor Privati de la Fondul Proprietatea (FP), spune ca participatia statului in cadrul acestuia poate ajunge la zero doar prin conversia in actiuni a despagubirilor catre maximum 5.000-10.000 de persoane. Potrivit acestuia, in jur de 60.000 de fosti proprietari deposedati de regimul comunist asteapta in prezent rezolvarea dosarelor depuse la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). "Valoarea acestor 60.000 de dosare depaseste cu mult valoarea activului total al Fondului Proprietatea (de 3,4 mld. euro - n.r.).

  • Noile preturi-tinta ale Raiffeisen pe SIF

    Noile preturi-tinta ale analistilor societatii de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment (RCI) pentru cele cinci SIF-uri ofera un potential de crestere intre un minim de 35% si un maxim de 108% fata de preturile de la Bursa, se arata intr-un raport de analiza emis ieri. Analistii de la Raiffeisen au mentinut recomandarea de "cumparare" pe care o au pe actiunile SIF-urilor, avand in vedere ca in cazul tuturor potentialul de crestere depaseste 20%.

  • Ghetea, ARB: Ne dorim clientii veseli, in stare sa-si plateasca datoriile

    Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si a CEC Bank, spune ca isi doreste ca bancile sa aiba o relatie buna cu clientii, astfel incat acestia sa-si plateasca ratele la timp. Referindu-se la relatiile tensionate din ultima vreme dintre banci si unii clienti, Ghetea a declarat in fata Comisiei de Buget, Finante si Banci ca institutiile bancare au aplicat OUG 50 conform prevederilor legale.

  • Ponderea comisioanelor in creditele de consum in lei s-a triplat, la 36,4%

    Ponderea comisioanelor in costul creditelor de consum in moneda nationala a crescut de aproape trei ori pe parcursul primelor opt luni din acest an. Per total sistem bancar, acestea reprezentau, in medie, 13,9% la finalul anului trecut, pentru ca la sfarsitul lui august sa ajunga la 36,4%.

  • Salariile angajatilor la privat au crescut cu 9%

    Romanii care lucreaza in companiile private au castigat in medie cu 9% mai mult in septembrie fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de compania PayLogic. "Cresterea veniturilor s-a facut nu neaparat prin majorarea salariilor, cat prin «conectarea» acestora la performantele companiilor si eficienta angajatilor", explica realizatorii analizei.

  • Topul afacerilor care sfideaza criza. Dispar bancile, apar magazinele de nisa

    Criza economica prelungita a franat planurile de expansiune ale magazinelor care, traditional, se regaseau pe principalele artere bucurestene. Magazinele de produse IT, show-roomurile auto, farmaciile si bancile si-au temperat semnificativ ritmul in care deschid noi unitati.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de miercuri incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de miercuri cu cresteri moderate, cuprinse intre 0,31% si 1,43%, titlurile din sectorul energetic fiind singurele pe rosu, cu o pierdere de 0,19%.

  • Festivalul International de Jurnalism 2011 din Perugia, Italia, va avea loc intre 13 si 17 aprilie

    A cincia editie a Festivalului International de Jurnalism din Perugia (Italia) va avea loc intre 13 si 17 aprilie 2011, unde vor participa jurnalisti consacrati de la cele mai cunoscute publicatii si posturi de televiziune din lume, potrivit site-ului festivalului, www.ijf10.org.

  • Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil pentru OUG 50/2010

    Membrii Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor au avizat, in sedinta de marti, proiectul de lege privind aprobarea OUG 50/2010 cu cateva amendamente de imbunatatire a textului Ordonantei, a anuntat miercuri ANPC.

  • Deficitul de cont curent s-a adancit cu 48,7% in primele opt luni, la 4,07 miliarde euro

    Deficitul balantei de plati a Romaniei a continuat sa se adanceasca in luna august, ajungand la 4,07 miliarde euro dupa primele opt luni, dupa ce balanta transferurilor curente a inregistrat un sold mai mic cu 38,8% fata de primele opt luni din 2009, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 9,3% in primele opt luni, la 87,76 miliarde euro

    Romania inregistra la finalul lunii august a acestui an o datorie externa totala de 87,762 miliarde euro, in crestere cu 9,29% fata de finalul lui 2009, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR). La sfarsitul anului trecut, Romania avea o datorie externa totala de 80,3 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale bancii centrale.

  • Rata somajului din Bucuresti a urcat la 3% in septembrie, anunta AMOFM

    Rata somajului din Capitala a ajuns la 3% la sfarsitul lunii septembrie, de la 2,8% la 31 august, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a crescut cu 586, la 32.442, a anuntat miercuri institutia.

  • Parlamentul slovac a aprobat cresterea TVA cu un procent, la 20%

    Parlamentul slovac a aprobat majorarea cu un procent a taxei pe valoarea adaugata, de la 19% la 20%, in cadrul masurilor prevazute de guvern pentru reducerea deficitului finantelor publice, transmite miercuri TASR.

  • Preturile chiriilor in marile orase continua sa scada

    Cea mai mare scadere a fost inregistrata pentru garsonierele din zona Cismigiu, de 31,4% fata de 2009, ajungand la 299 euro/luna, in timp ce preturile medii ale chiriilor pentru cele amplasate in zona Unirii au scazut cu 10,3% ajungand la 350 euro/luna.

  • Bursa americana, la maximul ultimelor cinci luni

    Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis sedinta de marti pe crestere, la maximele ultimelor cinci luni, dupa ce in piata au aparut noi semnale ca Fed ar putea interveni pentru stimularea economiei, prin tiparirea de bani, scrie Reuters.

  • Investitiile straine directe au scazut cu 35,9% in primele opt luni, la 1,956 mld. euro

    Investitiile straine directe in primele opt luni ale anului au totalizat 1,956 miliarde de euro, in scadere cu 35,9% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a inregistrat un nivel de 3,054 miliarde de euro, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR), citata de Mediafax Business.

  • Topul managerilor platiti mai mult decat merita

    Un numar de 25 de companii dintre cele mai puternice din lume isi platesc directorii executivi cu pachete salariale de zeci de milioane de dolari, in timp ce performantele lor nu reusesc uneori sa egaleze nici obiectivele minime impuse prin contract, reiese dintr-un studiu efectuat in SUA.