Arhiva » Septembrie 2010 » 03 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 03 Septembrie 2010 | 28 de inregistrari

  • Ministri remaniati: Vladescu, Seitan, Sandu si Dumitru pleaca din guvern

    Ministrii Agriculturii, Mihail Dumitru, Finantelor, Sebastian Vladescu, Muncii, Mihail Seitan, si Comunicatiilor, Gabriel Sandu, au fost remaniat joi, dupa ce s-au intalnit cu premierul Emil Boc. Dumitru a povestit ca premierul l-a informat ca se afla pe lista ministrilor care vor fi remaniati i-a multumit pentru colaborare.Sebastian Vladescu a precizat de asemenea ca Boc l-a informat despre remanierea sa.

  • Videanu a decis sa se retraga din Guvern

    Intrebat de Agerpres daca a luat o decizie privind retragerea sa din Guvern, acesta a raspuns afirmativ. Anterior, Videanu, prim-vicepresedinte al PDL, declarase ca i-a solicitat premierului Emil Boc sa aiba in vedere ca doreste sa se ocupe mai mult de activitatea partidului, adaugand ca un membru al Executivului nu se poate ocupa eficient si de partid si de Guvern.

  • Veniturile bugetare realizate de ANAF in august au crescut cu 17% fata de aceeasi luna din 2009

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat venituri bugetare de 11,118 miliarde de lei in luna august, cu 17,25% mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cu 0,05% peste programul bugetar rectificat (11,112 miliarde lei), potrivit datelor institutiei. Veniturile bugetare realizate de ANAF in august 2009 au fost de 9,48 miliarde de lei.

  • Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu peste 40%, la 94,4 milioane lei

    Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu 27,8 milioane lei, la 94,4 milioane lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut de companie anul trecut, a anuntat joi compania. Inainte de majorare, Allianz-Tiriac Asigurari avea un capital social de 66,6 miloane lei. Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2009 un profit net de peste 29,6 milioane lei.

  • BCE mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%

    Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%, pentru a 16-a luna consecutiv, in conformitate cu asteptarile analistilor. Mai multi analisti intervievati de Reuters au anticipat ca banca va mentine dobanda la 1%. Majoritatea se asteapta, de asemenea, ca BCE sa nu modifice dobanda mai devreme de ultimul trimestru din 2011

  • Afacerile Uniqa Asigurari au scazut cu 13% in primul semestru, la 216 milioane lei

    Subsidiara romaneasca a grupului austriac Uniqa a inregistrat in primul semestru prime brute subscrise de 216 milioane lei, in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul politelor contractate au fost de 282.000, potrivit datelor preliminare ale companiei. In primul semestru din 2009, Uniqa Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 248,33 milioane lei.

  • Pauza de masa a zilei de luni, punctul de varf al cumparaturilor pe internet

    Barbat, cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, din Capitala. Acesta este portretul robot al celui care isi face cumparaturile pe internet, platind cu cardul. In primele opt luni din 2010 s-au inregistrat variatii in profilul cumparatorului care plateste online cu cardul fata de anii precedenti. Se constata o tendinta de echilibrare a proportiei dintre femei si barbati (58% din platile online sunt facute de barbati si 42% de femei).

  • BVB inchide pe verde, pe fondul unui rulaj in crestere

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis sedinta de tranzactionare de joi pe verde, indicii inregistrand cresteri cuprinse intre 0,77% si 1,88%, cea mai mare crestere fiind inregsirata de indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare. Astfel, rulajul actiunilor listate la BVB a urcat la 10,81 milioane lei (2,53 milioane euro) de la 7,06 milioane lei (1,65 milioane euro).

  • Bulgaria nu va avea nevoie de un imprumut FMI in urmatorii doi ani

    Bulgaria nu va avea nevoie de un imprumut din partea Fondului Monetar International in urmatorii doi ani, a spus, joi, ministrul de Finante Simeon Djankov, citat de Novinite. "In privinta politicii economice, guvernul bulgar se descurca la fel de bine ca cea mai mare parte a Executivelor statelor Uniunii Europene", a spus Djankov, adaugand ca se asteapta ca economia Bulgariei sa revina la crestere in acest an.

  • Lista noilor ministri

    Ioan Botis (Munca), Valerian Vreme (Comunicatii), Gheorghe Ialomitianu (Finante), Valeriu Tabara (Agricultura), Ion Ariton (Economie) si Anca Boagiu (Transporturi) sunt ministrii care preiau stafeta de la Mihai Seitan, Gabriel Sandu, Sebastian Vladescu, Mihail Dumitru, Adriean Videanu, respectiv Radu Berceanu.Colegiul Director al PDL a votat aseara pentru remanierea a sase ministri din cabinetul Boc 4.

  • Cele trei declaratii trec in curtea companiilor

    Obligatia depunerii formularelor si a platii contributiilor la bugetele de pensii, sanatate si somaj in cazul persoanelor care obtin venituri independente va reveni platitorului de venit. Cozile care s-au format pe 25 august la Casele de Pensii nu se vor repeta in lunile urmatoare.

  • Volksbank schimba contractele de credit: comisionul de risc ramane, dobanzile scad nesemnificativ

    Banca isi invita clientii la agentia de unde au luat creditul, pana la data de 17 septembrie, pentru a-si modifica respectivele contracte de credit conform ordonantei 50. Volksbank precizeaza ca, pentru majoritatea clientilor, "obligatiile de plata vor cunoaste o mica descrestere". Iata principalele modificari care vor fi operate de banca:

  • Firmele vor depune declaratiile fiscale in format electronic de la 1 octombrie

    Contribuabilii mari si mijlocii vor depune, de la 1 octombrie, declaratiile fiscale in format electronic, in Sistemul Electronic National (SEN), a anuntat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).MCSI si Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) coopereaza in vederea depunerii electronice a declaratiilor contribuabililor.

  • Finantele promit din 2011 o baza de date unificata pentru contributii sociale, taxe si impozite

    Ministerul de Finante lucreaza la un proiect de act normativ privind unificarea bazelor de date privind contributiile sociale, taxele si impozitele si care va permite ca toate platile sa se faca intr-un cont unic, incepand cu 1 ianuarie 2011, a declarat, joi, Dragos Doros, director in MFP, scrie Mediafax.

  • Seful Lehman Brothers da vina pe altii, la doi ani de la declansarea crizei

    Finantistul a precizat ca ar fi avut nevoie de un glob de cristal ca sa poata lua masuri mai radicale de salvare si a invinuit guvernul american spunand ca Federal Reserve a refuzat sa acorde ajutor bancii Lehman Richard Fuld, seful fara glob de cristal al Lehman Brothers. Richard Fuld, CEO al Lehman Brothers, institutia financiara care s-a prabusit in 2008 tragand dupa sine multe altele invinuieste FED-ul american pentru dezastru, dar recunoaste ca nici el nu a prevazut amploarea crizei.

  • Vanzarile Mazda, in crestere cu 47 la suta in luna august

    Mazda a inregistrat cresteri ale volumului de vanzari pentru a treia luna consecutiv, in august fiind comercializate cu 47 la suta mai multe unitati in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, informeaza compania Mazda Motor Corporation. Potrivit unui comunicat al producatorului japonez, in perioada ianuarie - august 2010, au fost vandute 605 autovehicule Mazda, cu 11 la suta mai multe fata de perioada similara a anului trecut.

  • Statul vrea sa privatizeze CFR Marfa. Sindicatele se opun

    Sindicatele feroviare nu sunt de acord cu privatizarea CFR Marfa in actualul context economic. Valoarea companiei a scazut in aceasta perioada de criza si s-ar vinde pe nimic, spun liderii sindicali. Ei i-au spus acest lucru si Ministrului Transporturilor, la prima discutie despre modul in care va fi vanduta CFR Marfa. Sindicatele sustin ca nu este momentul ca CFR Marfa sa fie privatizata. De cealalta parte, sefii de la transporturi spun ca daca nu o vand, compania intra in faliment.

  • UE: acord privind sistemul de supervizare financiara

    Uniunea Europeana a inlaturat joi ultimele obstacole in negocierile cu privire la un ansamblu de reforme destinat punerii in functiune a unui nou sistem de supervizare financiara, care sa evite excesele ce au condus la criza in 2008, potrivit agentiei spaniole de presa EFE.

  • Bancherii nu se dezmint si scumpesc creditele pentru a doua luna la rand

    Creditele noi s-au scumpit in iulie, atat in lei, cat si in euro pentru a doua luna consecutiv, desi bancherii se plang de lipsa clientilor carora sa le vanda credite. Piata bancara afisa in iulie o dobanda anuala efectiva medie de 18,8% la creditele de consum noi in lei, in crestere cu un punct procentual fata de iunie, arata datele BNR

  • RBS Bank are un nou director de comunicare

    Marijana Vasilescu este noul director de comunicare al RBS Bank (fosta ABN Amro), un jucator de talie medie pe piata locala, dupa ce anterior a detinut functia de director adjunct al diviziei clienti persoane fizice in cadrul bancii.

  • Mai este moneda proprie un avantaj clar pentru economia romaneasca?

    Chiar daca perspectivele adoptarii euro in orizontul anului 2015 sunt tot mai incerte, economistii afirma ca avantajul de a avea o moneda proprie - pentru care elita romaneasca s-a luptat din greu in urma cu un secol si jumatate - nu mai este la fel de evident

  • Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut in iulie cu 8,6% fata de aceeasi luna din 2009

    Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in iulie cu 8,6% fata aceeasi luna a anului trecut, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si a produselor alimentare, bauturi si tutun, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS). Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, scaderea a fost de 8,9%, fata de mai 2009

  • Cum s-a ajuns ca la targurile imobiliare sa se vanda si apartamente vechi

    Project Expo si Targul Imobiliar National tIMOn isi deschid portile in urmatoarele zile in Bucuresti. Organizatorii anunta reduceri semnificative si ii incurajeaza pe potentialii cumparatori sa-si vanda apartamentele vechi ca sa aiba bani de locuinte noi. In perioada de boom imobiliar, vindeau cateva apartamente noi pe zi, acum, unii dezvoltatori abia daca mai gasesc cate un client la cateva luni.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de vineri pe rosu, cu pierderi cuprinse intre 0,30% si 0,59%, cele mai afectate fiind cele mai lichide zece titluri. Rulajul actiunilor listate la BVB era de doar 857.493 lei in jurul orei 11.00. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 241.155 lei, iar cotatia lor a urcat cu 0,74%, pana la 1,37 lei/actiune.

  • Costul orar al fortei de munca a inregistrat in T2 un avans anual de 2,78%

    Costul orar al fortei de munca a crescut in cel de-al doilea trimestru al anului cu 2,78% fata de perioada similara din 2009, cele mai mari rate anuale de crestere inregistrandu-se in informatii si comunicatii, de 12,28% si tranzactii imobiliare, de 9,92%, a anuntat vineri INS. Datele sunt ajustate dupa numarul de zile lucratoare, in serie bruta cresterea fiind de 2,77%

  • Cursul de referinta a urcat vineri la maximul ultimelor doua luni, la 4,2796 lei/euro

    HBanca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2796 lei/euro, in crestere cu 0,42% fata de sedinta precedenta, indicand cel mai inalt nivel din 2 iulie, cand un euro era cotat pentru 4,3048 lei. Cursul BNR de joi a fost de 4,2616 lei/euro.

  • Grupul BP a platit pana acum 8 miliarde de dolari din cauza mareei negre

    Gigantul petrolier britanic BP a anuntat ca mareea neagra din Golful Mexic i-a provocat deja costuri de circa 8 miliarde de dolari /6,2 miliarde de euro/, informeaza AFP. Potrivit unui comunicat publicat la Londra, suma include totalul cheltuielilor efectuate de BP pentru a restrange si curata pata de petrol, forarea puturilor de salvare, banii varsati statelor americane riverane si autoritatilor federale.

  • Noul ministru de Finante: Acordul cu FMI e o necesitate pentru Romania

    Ministrul desemnat al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, crede ca acordul cu FMI trebuie continuat.Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, propus pentru ministrul Finantelor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca are ca prioritate‚ "continuarea acordului cu FMI, care reprezinta o necesitate pentru Romania"