Arhiva » Septembrie 2010 » 16 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 16 Septembrie 2010 | 30 de inregistrari

  • RBS Romania asteapta raspunsul clientilor la modificarea contractelor de credit pana la 29 octombrie

    RBS Romania a anuntat miercuri ca data limita pentru raspunsul clientilor fata de modificarile prevazute in actul aditional la contractele de credit este 29 octombrie 2010, dar ca acestia pot veni si mai devreme la sediile bancii pentru ridicarea documentelor.

  • CNVM a respins delistarea Rompetrol Rafinare de pe Bursa

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins plangerea Grupului Rompetrol prin care se cerea aprobarea delistarii Rompetrol Rafinare de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), informeaza The Money Channel.

  • CE propune o piata europeana a instrumentelor financiare derivate mai sigura si mai transparenta

    Comisia mai propune si compensarea prin intermediul contrapartidelor centrale (CPC) a contractelor standard cu instrumente financiare derivate OTC. Acest procedeu va reduce riscul de credit al contrapartidei, altfel spus riscul ca o parte la contract sa intre in incapacitate de plata.

  • ING Bank: Marjele de dobanda la credite vor fi reglate de concurenta dintre banci

    Marjele de dobanda la credite vor fi reglate de concurenta dintre banci, iar modificarile aduse prin Ordonanta 50/2010 vor face preturile creditelor mult mai transparente, au anuntat miercuri reprezentantii ING Bank.

  • Aproape 9 romani din 10 se declara afectati de criza, potrivit studiului Transatlantic Trends

    Aproape 9 romani din 10 se declara afectati de criza economica internationala, cea mai mare proportie la nivel european, potrivit unui studiu Transatlantic Trends, realizat de GMF. Relatiile UE-Romania: 70% dintre romani spun ca UE ar trebui sa aiba si ea un leadership pe plan international.

  • Eurostat: Numarul angajatilor din UE a ramas stabil in trimestrul doi din 2010

    Numarul angajatilor din zona euro (EA16) si Uniunea Europeana (UE27) a ramas stabil in trimestrul doi din 2010, comparativ cu trimestrul precedent, potrivit datelor prezentate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat). Si in primul trimestru din 2010 numarul angajatilor din zona euro a fost stabil, iar pe ansamblul UE a inregistrat un declin de 0,2 la suta.

  • Dan Pascariu: Din momentul introducerii DAE nu se poate vorbi de lipsa de transparenta

    Sistemul bancar poate fi criticat pentru calitatea serviciilor, nu pentru nivelul costurilor, afirma Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac Bank intr-o discutie cu jurnalistii Ziarului Financiar, la intalnirea ZF Expert. "Concurenta dicteaza pretul. Consumatorul poate sa compare. Din momentul introducerii DAE nu se poate vorbi de lipsa de transparenta", a spus Pascariu.

  • Pogonaru, AOAR: Bancile trebuie lasate sa-si faca afacerile cum cred ca este mai bine

    Bancile trebuie lasate sa-si faca afacerile cum cred ca este mai bine, a declarat miercuri Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de afaceri din Romania. El afirma ca institutiile financiare au inceput sa joace cota de piata pentru asigurarea profitabilitatii.

  • UE emite obligatiuni pentru Romania

    Uniunea Europeana (UE) a lansat obligatiuni de 1,15 miliarde euro, cu scadenta la sapte ani. Emisiunea este destinata refinantarii imprumuturilor catre Romania in cadrul acordului de finantare externa a statului, a declarat pentru Reuters un oficial implicat in tranzactie. Obligatiunile sunt garantate de toate cele 27 de state membre.

  • Soferi cu lefuri mai mari decat medicii. Ce salarii se ofera in Capitala

    Romanii cu studii superioare sau diverse specializari pot obtine salarii mai mici atunci cand cauta un loc de munca, comparativ cu cei care nu au o pregatire inalta, potrivit unui portal de recrutare. Astfel in prezent un electrician sau un sofer profesionist din Capitala poate castiga mai mult decat un economist, un inginer sau un medic

  • Cadrul fiscal pentru 2011: Cheltuieli de personal limitate la 7,4%, plafon dublu pentru proiecte UE

    Guvernul va transmite Parlamentului o strategie fiscala pentru perioada 2011-2013, in care se angajeaza pentru 2011 sa limiteze cheltuielile de personal ale bugetului consolidat de la peste 8% la 7,4% din PIB, sa reduca deficitul la 4,4% si sa dubleze cheltuielile pentru cofinantarea proiectelor UE.

  • Agentii imobiliari se reorienteaza spre casele de lux, singurele care nu se cumpara pe credit

    Vanzatorii de locuinte renunta la ideea de a comercializa apartamente din blocurile comuniste si se reorienteaza exclusiv catre cei foarte bogati. Ei spun adio anunturilor stradale sau de pe net si trec la o serie de tehnici de marketing prin care tintesc o serie restransa de clienti. Pe cei cu multi bani.

  • Numarul firmelor noi cu actionariat strain s-a redus cu 17% in primele sapte luni

    Numarul firmelor noi cu actionariat strain s-a redus cu 17% in primele sapte luni din acest an, la aproape 3.700, fata de aceeasi perioada din 2009, potrivit unei analize facute de The Money Channel pe baza datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

  • Somajul, in scadere pentru a cincea luna consecutiv

    Rata somajului a scazut, in august, pentru a cincea luna consecutiv, la 7,39%, de la 7,43% in luna anterioara, numarul total de someri ajungand la 675.790 de persoane, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

  • Cota unica si CAS nu vor fi modificate pana in 2013

    Cota unica si contributiile la asigurarile sociale nu vor fi modificate pana in 2013, potrivit stategiei fiscal-bugetare pentru urmatorii trei ani, aprobata ieri de Guvern, care nu precizeaza daca va fi pastrata si TVA la 24%, nivelul majorat incepand cu luna iulie.

  • Companiile IT&C sfideaza criza: fac angajari si majoreaza salariile

    Multe companii isi muta operatiunile in Romania - in special centrele de servicii ale multinationalelor si firmele care practica outsourcing-ul pe dezvoltare sisteme software si servicii. De asemenea, si firmele romanesti din domeniu fac angajari", a declarat pentru "Curentul" Mircea Vuici, cercetator stiintific in informatica in cadrul Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC).

  • Lionachescu: Sistemul bancar n-ar trebui sa aiba deloc profit intr-o economie in pierdere

    Sectorul financiar n-ar trebui sa faca niciun dolar profit, avand in vedere situatia economiei reale, care se confrunta cu pierderi si restructurari, considera Doru Lionachescu, managing partner al casei de investitii Capital Partners, el afirmand ca bancile "isi extrag rente de monopol" in Romania.

  • Persoanele platite prin drepturi de autor, integrate in sistemul unitar de pensii

    Camera Deputatilor a decis miercuri (15 septembrie 2010) integrarea in sistemul unitar de pensii a persoanelor care realizeaza venituri din drepturile de autor si contracte. Amendamentul, initial respins de Comisia de munca si care constituie un nou alineat la articolul 6 al legii sistemului unitar de pensii, a fost admis cu 117 voturi favorabile, 76 impotriva si 8 abtineri

  • Toti romanii care au credite trebuie sa semneze pana luni noi contracte

    La inceputul saptamanii viitoare expira termenul de 90 de zile pe care l-au avut la dispozitie bancile, IFN-urile si firmele de leasing pentru a modifica cele 7,7 milioane de contracte, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) 50/2010 privind modificarea acestora, lege publicata in Monitorul Oficial pe 11 iunie si care a intrat in vigoare pe 21 iunie.

  • Bursa de la Bucuresti deschide sedinta de joi indecis

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis incert sedinta de tranzactionare de joi, cu cresteri cuprinse intre 0,03% si 0,53%, in vreme ce indicele BET a pierdut 0,07%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 2,55 milioane lei in jurul orei 11.00. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 302.475 lei, iar cotatia lor a stagnat la 1,10 lei/actiune.

  • Grupul Asesoft a preluat retailerul Flanco

    Grupul Asesoft a preluat retailerul de electronice si electrocasnice Flanco, informatia fiind confirmata, pentru The Money Channel, de proprietarul grupului, omul de afaceri Sebastian Ghita. Tranzactia urmeaza a fi anuntata oficial joi in cadrul unei conferinte de presa. Flanco are nevoie de lichiditati de la un investitor nou pentru a iesi cat mai rapid din insolventa.

  • PAID a incheiat in 45 de zile peste 40.000 de polite de asigurare obligatorie

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat, in primele 45 de zile lucratoare, peste 40.000 de polite, cu un ritm mediu zilnic de 900 de polite pe zi, a declarat joi presedintele societatii, Marius Bulugea. Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat oficiat la data de 15 iulie 2010.

  • Apartamentele vechi cu patru camere din Bucuresti s-au ieftinit cu 8,8% in aceasta vara

    Apartamentele vechi cu patru camere din Capitala erau mai ieftine cu 8,8% in luna august, la 992 euro/mp, fata de luna mai, o scadere importanta consemnandu-se si in cazul garsonierelor vechi, de 8,1%, la 1.231 euro/mp, a anuntat joi imobiliare.ro. In cazul apartamentelor cu trei camere din Bucuresti, scaderea inregistrata de indicele imobiliare.ro a fost de 7,6%, la 1.100 euro/mp.Cea mai mica scadere a fost inregistrata de apartamentele cu doua camere: 7,2 %.

  • Romania a avut in primele sase luni al optulea deficit comercial ca marime din UE

    Romania s-a clasat in primele sase luni ale acestui an pe locul opt intre statele Uniunii Europene dupa nivelul deficitului comercial, cu un dezechilibru de 4,7 miliarde euro, potrivit datelor publicate joi de Eurostat. Deficitul comercial al Romaniei a ramas la acelasi nivel in ianuarie-iunie 2010 fata de perioada similara din 2009, in conditiile in care importurile au crescut cu 20%, in timp ce exporturile au sporit cu 26%, arata Eurostat.

  • CEC Bank a acordat beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite de peste 42 mil. lei

    In data de 7 iulie 2010, banca a semnat o conventie tripartita cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care acorda beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite in valoare de pana la 70% din valoarea subventiilor aferente anului 2010

  • Cardurile emise de Banca Romaneasca nu vor putea fi utilizate luni seara

    Banca Romaneasca va intrerupe temporar functionarea cardurilor VISA luni, 20 septembrie, in intervalul orar 01:00-06.00, pentru a aduce anumite imbunatatiri sistemului informatic, a anuntat joi banca. Banca Romaneasca, controlata de grupul bancar elen National Bank of Greece (NBG), are un capital social de aproape 200 milioane euro si o retea de 146 de sucursale.

  • Piata romaneasca de asigurari a scazut cu 4,5% in primele sapte luni, la 5,08 miliarde lei

    Piata asigurarilor din Romania a scazut cu 4,5% in primele sapte luni din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, in conditiile in care avansul de 4,8% al asigurarilor de viata a compensat doar partial scaderea inregistrata de asigurarile generale, potrivit datelor CSA.

  • Zona euro, excedent comercial de 6,7 miliarde de euro, in iulie

    Cele 16 state membre ale zonei euro au inregistrat, in iulie 2010, un excedent comercial de 6,7 miliarde de euro, dupa ce, in perioada similara din 2009, zona euro a raportat un excedent comercial de 11,9 miliarde de euro, conform cifrelor publicate, joi, de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

  • De ce nu se poate plati rata cu cardul la banca?

    In timp ce incurajeaza clientii sa foloseasca mai des cardurile direct la comercianti in loc sa retraga numerar, bancherii uita sa le accepte si la propriile ghisee, unde facturile, taxele sau chiar ratele la credit pot fi achitate doar cu cash.

  • Cum se calculeaza CORECT dobanda dupa noua lege

    Cu numai o zi inainte de expirarea "perioadei de gratie" pe care bancile au avut-o la dispozitie pentru modificarea celor opt milioane de contracte de credit, multi dintre clienti nu stiu cum ar trebui sa li se calculeze dobanda, care este metoda corecta de calcul si ce formulari din actul aditional sunt in conformitate cu Ordonanta 50.