CEC Bank a acordat beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite de peste 42 mil. lei

Data publicarii: 16-09-2010 | Finante-Banci
CEC Bank a acordat pana in prezent beneficiarilor de subventii directe pe suprafata peste 500 de credite, in valoare totala de peste 42 milioane lei, a anuntat joi banca.

In data de 7 iulie 2010, banca a semnat o conventie tripartita cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care acorda beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite in valoare de pana la 70% din valoarea subventiilor aferente anului 2010.

Beneficiarii subventiilor pe suprafata pot fi persoane fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata in calitate de proprietari, arendasi, concesionari sau administratori in cadrul asociatiilor in participatiune, locatari.

Creditele au ca destinatie sustinerea activitatilor curente ale fermierilor, respectiv aprovizionarea cu seminte, ingrasaminte, combustibili, plata salariilor, plata obligatiilor catre bugetul de stat sau local sau orice alte necesitati curente, fara a fi necesara justificarea acestora.

CEC Bank acorda creditele in baza adeverintelor emise de APIA catre fermieri, prin care certifica suprafetele agricole exploatate. FGCR poate garanta pana la 50% din creditele acordate de CEC Bank.

In ultimii trei ani, CEC Bank a derulat in parteneriat cu APIA si FGCR alte sase programe de creditare destinate sustinerii agriculturii romanesti. In prezent, banca finanteaza achizitionarea, de catre fermieri, a masinilor agricole noi, in cadrul "Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate".

CEC Bank a lansat, incepand cu luna iunie, conceptul "Biroul Fonduri Europene", prin care banca acorda indrumare, promoveaza si vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care au nevoie de cofinantare si doresc sa apeleze la aceste fonduri, infiintand in toate sucursalele bancii cate un astfel de birou. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: