Clientii Wal-Mart, victimele hackerilor romani

Data publicarii: 26-05-2007 | International

Lantul de retail american a fost pagubit cu 8 milioane de dolari, in baza datelor despre clienti furnizate de o retea din Romania. O organizatie mafiota din Rusia specializata in infractiuni pe internet a pagubit cu 8 milioane de dolari lantul de retail american Wal-Mart pe parcursul a doua luni, informeaza "The Guardian". Conform publicatiei, rusii au cumparat de la hackeri romani date furate de acestia de pe cartile de credit din baza de date a retelei de magazine TJX Companies.

Pentru a nu fi prinsi, romanii, suspectati ca au furat peste 200 de milioane de serii de carti de credit, conform "Wall Street Journal", folosesc doua metode pentru a beneficia indirect de pe urma acestora. Prima este vanzarea datelor unor grupuri infractionale precum cel din Rusia, iar a doua - achizitionarea de tichete de cadouri in loc sa cumpere bunuri cu ajutorul cartilor de credit furate.

Astfel, o victima a descoperit ca o retea de hackeri din Florida a cumparat cu asemenea tichete pentru cadouri bunuri in valoare de peste 45.000 de dolari de la Wal-Mart pe numele ei. Si de aceasta data, cercetarile au aratat ca suspectii americani au cumparat datele de pe cartile de credit tot de la romani.

Integral in Evenimentul Zilei