SocGen a strans 156 milioane euro intr-un fond care va investi si in Romania
Data publicarii: 07-06-2007 | Finante-BanciDivizia de administrare de active a grupului financiar francez Societe Generale a strans 156 milioane euro in SGAM Eastern Europe Fund, dedicat investitiilor de capital in tarile est-europene, plasamentele fiind gestionate din birourile din Bucuresti, Varsovia si Paris, a informat grupul.
Sumele colectate in cadrul acestui fond provin de la Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si de la diversi investitori institutionali si privati, in special din Europa si Orientul Mijlociu.
SGAM Eastern Europe Fund, administrat de filiala de investitii alternative (SGAM Alternative Investments) a Societe Generale Asset Management (SGAM), are drept obiectiv cumpararea de pachete semnificative de actiuni in companii de dimensiuni medii din Europa Centrala si de Est. "Fondul ofera investitorilor o strategie diferentiata si un acces la un segment al pietei pe care cea mai mare parte a marilor jucatori care fac achizitii in zona nu il acopera", se arata in comunicatul grupului financiar.
Fondul va beneficia de reteaua extinsa a Societe Generale din Europa Centrala si de Est, care ii va permite sa opereze in toata regiunea.
SGAM Eastern Europe Fund va fi condus de sase "parteneri" cu o mare experienta in investitii de capital in centrul si estul Europei, cu peste 40 de operatiuni realizate pana in prezent. Echipa SGAM AI Eastern Europe, care face parte din polul "Piete Emergente" al grupului, va opera din birourile din Bucuresti si din Varsovia, precum si din sediul central din Paris al grupului, se precizeaza in comunicatul Societe Generale.
Societe Generale Asset Management, divizia de administrare de active a grupului financiar francez Societe Generale, este unul din cei mari mari administratori de fonduri pe plan mondial, cu active sub gestiune de 371 miliarde euro la finalul lunii martie a acestui an.
SGAM Alternative Investments este unul din cei mai importanti jucatori internationali in gestiune alternativa si administra la finalul primului trimestru fonduri de 53 miliarde euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024